Ministrul Apărării vrea discuţii cu Preşedinţia după scandalul privind şeful de Stat Major: Aştept un răspuns

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat, miercuri, că a transmis un document către Palatul Cotroceni pentru a avea discuţii pe tema conducerii Statului Major al Apărării, după ce instanţa a pus în vedere părţilor din procesul MApN-Iohannis să ajungă la o înţelegere şi că aşteaptă un răspuns.

2305 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării vrea discuţii cu Preşedinţia după scandalul privind şeful de Stat Major: Aştept un răspuns

Ministrul Apărării vrea discuţii cu Preşedinţia după scandalul privind şeful de Stat Major: Aştept un răspuns

"Ultima decizie a instanţei vine şi ne pune celor două părţi trei aspecte extrem de importante. În primul, rând introducerea persoanei domnului Ciucă în proces, era şi logic, pentru că vorbim de un decret nominal, în al doilea un aspect care pe mine mă deranjează un pic la zona la care nu cred că trebuia să ajungem aicea să discutăm. Ne pune instanţa în vedere ca instituţional să ajungem la o înţelegere amiabilă, aspect pe care l-am încercat din nou trimiţând un document la Cotroceni, să putem avea o discuţie pe această temă. Şi un aspect de constituţionalitate a unui articol care prevede că ministrul poate să numească şeful Statului Major al Apărării, un aspect care a fost ridicat de către judecători", a declarat Gabriel Leş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Apărării Naţionale a precizat că documentul a fost trimis la Palatul Cotroceni după decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a pus în vedere celor două părţi să se înţeleagă. Gabrieş Leş a precizat că aşteaptă în acest sens un răspuns de la Administraţia Prezidenţială.

"Ce se va întâmpla mai departe? Eu sunt dispus la dialog, cum am fost dispus şi în decembrie, dorinţa mea a fost să ajungem la o înţelegere, cât se poate de benefică pentru Armata României", a completat ministrul Apărării Naţionale.

Pe 13 februarie, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au pus în vedere Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi Administraţiei Prezidenţiale să analizeze posibilitatea ajungerii la o înţelegere amiabilă în procesul în care MApN cere anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării. Generalul Nicolae Ciucă va fi citat la termenul de pe 26 februarie al procesului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici