Ministrul Botiş i-a chemat la discuţii pe reprezentanţii sindicaliştilor din Piaţa Victoriei

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, i-a invitat, vineri, la ora 12.30, la discuţii pe protestarii care s-au adunat vineri, în Piaţa Victoriei, la acţiunea sindicală organizată de Cartel Alfa.

19 afișări
Imaginea articolului Ministrul Botiş i-a chemat la discuţii pe reprezentanţii sindicaliştilor din Piaţa Victoriei

Ministrul Botiş i-a chemat la discuţii pe reprezentanţii sindicaliştilor din Piaţa Victoriei (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Acţiunea va începe la ora 12.30, la sediul Ministerului Muncii, iar discuţiile vor viza revendicările sindicaliştilor.

Protestul din Piaţa Victoriei a început la ora 10.00, când s-au adunat poliţişti şi angajaţi din penitenciare

De la 11.00 li s-au alăturat funcţionari publici şi alţi sindicalişti din sectorul economic.

Sindicaliştii au făcut gesturi obscene spre sediul Guvernului şi s-au întors cu spatele la clădire, spunând că este în semn de "respect".

Ei au făcut apel la toţi bucureştenii nemulţumiţi să vină alături de ei.

Oamenii au cerut guvernanţilor menţinerea salariilor la nivelul celor din decembrie 2009, promiţând că vor pleca din Piaţa Victoriei doar dacă membrii Guvernului vor demisiona.

În timpul mitingului, poliţiştii au păstrat un moment de reculegere pentru un coleg de-ai lor din Cluj care s-ar fi sinucis din cauza salariului mic primit.

Funţionarii publici afiliaţi la Cartel Alfa trebuia să protesteze luni, dar ei au venit vineri în Piaţa Victoriei, astfel că acţiunea de luni a fost anulată.

Poliţiştii adunaţi pentru a protesta în Piaţa Victoriei au cerut ca preşedintele Traian Băsescu să vină să discute cu ei, avertizând că, dacă acest lucru nu se va întâmpla până la ora 12.00, vor pleca, încolonaţi, spre Palatul Cotroceni.

Acesta apel a fost făcut de preşedintele SNPPC, Marian Gruia.

Câteva sute de poliţişti afiliaţi la confederaţia Cartel Alfa au început protestul, vineri dimineaţă, în Piaţa Victoriei, oamenii strigând "Jos Guvernul, jos incompetenţii".

Poliţiştii cer stoparea disponibilizărilor, menţinerea vârstei şi a criteriilor actuale din legea pensiilor, plata integrală a activităţii prestate, deblocarea finanţării sistemului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici