Ministrul Culturii i-a cerut demisia managerului de muzeu care şi-a arătat admiraţia faţă de Corneliu Zelea-Codreanu

Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, i-a cerut demisia managerului interimar al Muzeului Naţional "Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu, Valentin Chepeneag, după declaraţii ale acestuia "profund greşite şi iresponsabile".

1651 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii i-a cerut demisia managerului de muzeu care şi-a arătat admiraţia faţă de Corneliu Zelea-Codreanu

Ministrul Culturii i-a cerut demisia managerului interimar al Muzeului Brâncuşi din Târgu-Jiu, care şi-a arătat admiraţia faţă de Corneliu Zelea-Codreanu

"Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale se delimitează de afirmaţiile făcute recent, în spaţiul public online, de către Managerul interimar al Muzeului Naţional Constantin Brâncuşi, Valentin Chepeneag. Considerăm că declaraţiile domnului Chepeneag sunt profund greşite şi iresponsabile, acestea neexprimând poziţia Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale", se arată într-un anunţ al instituţiei.

Valentin Chepeneag, care a fost numit manager interimar al Muzeului Brâncuşi - ce urmează să fie înfiinţat în municipiul Târgu-Jiu, în casa "Barbu Gănescu" -, în luna aprilie, a publicat săptămâna trecută, pe contul său de pe reţeaua de socializare online Faceboook, mesaje admirative faţă de fondatorul Mişcării Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu, dar şi faţă de mareşalul Ion Antonescu.

Mesajele, care între timp au fost şterse, au fost publicate cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la naşterea lui Zelea Codreanu, pe 13 septembrie.

"Pe cale de consecinţă, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, i-a solicitat acestuia demisia, act care a fost depus luni, 16 septembrie 2019, cu numărul de înregistrare 6388/CM/16.09.2019", se mai arată în anunţul MCIN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici