Ministrul Daniel Funeriu a donat sânge la o acţiune a Organizaţiei de Tineret a PDL Bucureşti

Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu şi deputatul Costică Canacheu au donat sânge, sâmbătă, la acţiunea Organizaţiei de Tineret a PDL Bucureşti intitulată "Donează sânge. Salvează vieţi!"

67 afișări
Imaginea articolului Ministrul Daniel Funeriu a donat sânge la o acţiune a Organizaţiei de Tineret a PDL Bucureşti

Ministrul Daniel Funeriu a donat sânge la o acţiune a Organizaţiei de Tineret a PDL Bucureşti (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Funeriu a declarat, pentru MEDIAFAX, că este "primul ministru din istoria României care donează sânge", arătând că a făcut acest lucru din două motive, respectiv că este nevoie de sânge şi că, "prin forţa exemplului, poţi să-i determini pe alţii să te urmeze".

În schimbul gestului său, Daniel Funeriu a primit de la organizatori un tricou, o adeverinţă pentru o zi liberă, pe care a spus că o va folosi peste şase ani, o reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun şi tichete de masă.

Funeriu a precizat că va folosi reducerea la abonamentul pentru transportul în comun, intenţionând să meargă cu metroul la serviciu, în timp ce despre tichetele de masă a spus că le va dona.

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL Bucureşti, Cristian Ţugurel, a declarat, pentru MEDIAFAX, că această acţiune se află la a doua ediţie şi scopul ei este conştientizarea unui număr mai mare de tineri asupra importanţei donării de sânge.

"De la un donator se pot salva trei vieţi, prin donarea de sânge se pot preveni anumite boli", a mai spus Ţugurel, menţionând că România nu ocupă un loc fruntaş în ceea ce priveşte numărul de donatori.

El a precizat că la acţiunea tineretului PDL Bucureşti, care s-a desfăşurat, între orele 8.30 şi 12.30, la sediul PDL din Aleea Modrogan 22, a venit şi preşedintele organizaţiei PDL Bucureşti Elena Udrea, dar aceasta nu a putut dona sânge, deoarece nu a îndeplinit criteriile pentru donare.

Cristian Ţugurel a estimat că la această acţiune au venit circa 100 de donatori de sânge.

Printre miniştrii care au donat sânge de-a lungul timpului, în cadrul diferitelor campanii, se numără foştii miniştri ai Sănătăţii Eugen Nicolăescu şi Ion Bazac, actualul ministru de resort Attila Cseke, dar şi Ecaterina Andronescu şi Cristian Adomniţei, foşti miniştri ai Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici