Ministrul de Interne anunţă că 21.500 de angajaţi ai MAI vor fi mobilizaţi la nivel naţional în noaptea de Revelion / IGSU: Peste 5.300 de pompieri, mobilizaţi

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, marţi, la videoconferinţa pe care o are cu prefecţii din ţară, că în noaptea de Anul Nou sunt programate 180 de manifestări culturale, la nivel naţional, fiind mobilizaţi 21.500 de angajaţi ai ministerelui.

191 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne anunţă că 21.500 de angajaţi ai MAI vor fi mobilizaţi la nivel naţional în noaptea de Revelion / IGSU: Peste 5.300 de pompieri, mobilizaţi

Ministrul de Interne anunţă că 21.500 de angajaţi ai MAI vor fi mobilizaţi la nivel naţional în noaptea de Revelion

„Aşa cum la nivel naţional evaluăm situaţia, în sensul că avem pregătite deciziile, intervenţiile, tot ce ţine de nivelul cadrelor care sunt în misiune. În această seară sunt raportate 180 de manifesări culturale cu prilejul Anului Nou, la care vor participa 320.000 de persoane, estimativ. Sunt mobilizaţi la nivelul întregii ţări 21.500 de lucrători: ofiţeri, subofiţeri şi alte cadre şi atunci fiecare dintre dumneavoastră, pentru că toate judeţele sunteţi parte din acest întreg al misiunilor, trebuie să vă faceţi datoria”, le-a spus Vela, prin videoconferinţă, prefecţilor.

Marţi dimineaţa, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, are loc o şedinţă, în sistem videoconferinţă, cu prefecţii şi şefii structurilor centrale şi teritoriale ale MAI, condusă de ministrul Marcel Vela, pentru coordonarea activităţilor şi dispunerea de măsuri specifice sezonului rece.

IGSU: Peste 5.300 de pompieri, mobilizaţi la nivel naţional în minivacanţa de Revelion

În perioada minivacanţei de Revelion, peste 5.300 de pompieri vor asigura zilnic misiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă, la nivel naţional, anunţă, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Răspunsul la solicitările cetăţenilor va fi asigurat, în mod eficient, cu peste 3.300 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 echipaje de stingere, 28 şenilate, 34 autofreze, 110 maşini de descarcerare, 308 ambulanţe SMURD, 32 unităţi de terapie intensivă mobilă, 6 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic, precum şi 43 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple”, conform sursei citate.

În domeniul preventiv, pentru depistarea şi înlăturarea potenţialelor cauze de incendiu, încă de la începutul acestei luni, inspectorii de prevenire au derulat controale la structuri de primire turistică, restaurante, cluburi, baruri, discoteci, precum şi în spaţii comerciale cu aflux mare de persoane.

Totodată, specialiştii ISU au asigurat instruirea angajaţilor, astfel încât în cazul unui incendiu să fie în măsură să sprijine acţiunile de evacuare a clienţilor şi de limitare a propagării flăcărilor.

„Întrucât în această perioadă vor fi utilizate jocuri de artificii cu articole pirotehnice, in diverse locuri din ţară, personalul specializat a analizat solicitările primite în acest sens din partea organizatorilor şi a eliberat 232 de acorduri”, conform IGSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vela,
comandament,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici