Ministrul de Interne cere autorităţilor locale să se implice mai mult pentru vaccinarea muncitorilor sezonieri

Ministrul de Interne Lucian Bode a cerut autorităţilor locale din Bacău, Botoşani, Suceava şi Neamţ să informeze muncitorii sezonieri care vor pleca în Belgia despre măsurile sanitare pe care trebuie să le respecte şi să le recomande vaccinarea.

243 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne cere autorităţilor locale să se implice mai mult pentru vaccinarea muncitorilor sezonieri

Solicitarea a venit de la autorităţile din Belgia, a explicat Bode în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii care a avut loc joi.

„În 15 decembrie aţi primit un mesaj privind cetăţenii români, muncitori sezonieri în domeniul culegerii de legume şi fructe cultivate în sere care urmează să facă deplasări la ferme în Belgia. Autorităţile belgiene consideră că aceşti cetăţeni români, nevaccinaţi în cea mai mare parte probabil, vor intră în contact direct cu populaţia din zona ceea ce ar avea că efect creşterea răspândirii virusului. Ne-au cerut să realizăm o campanie de informare, vorbim de măsuri sanitare pe care să le respecte în Belgia şi recomandarea de vaccinare având că grup ţintă aceşti cetăţeni”, a spus Bode.

Ministrul de Interne a cerut prefecţilor să raporteze măsurile luate din 15 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici