Ministrul Educaţiei pregăteşte un bacalaureat numai cu probe scrise şi admitere în liceu fără teze

Ministrul Educaţiei vrea să simplifice sistemul de amitere în liceu, să renunţe la teze, dar să fie o evaluare de tip Pisa, iar bacalaureatul să fie simplu cu două probe orale la engleză şi română susţinute în timpul anului, iar examenul să fie organizat pe trei probe scrise în funcţie de profil.

31 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei pregăteşte un bacalaureat numai cu probe scrise şi admitere în liceu fără teze

Ministrul Educaţiei pregăteşte un bacalaureat numai cu probe scrise şi admitere în liceu fără teze (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei a făcut această declaraţie, marţi seara, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă la sosirea olimpicilor, laureaţi ai Balcaniadei de Matematică pentru Juniori.

România a obţinut şase medalii (două de aur şi patru de argint) la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în Bosnia-Herţegovina, la Sarajevo, în perioada 25 - 30 iunie 2009.

Ministrul Educaţiei a ţinut să-i felicite personal pe olimpici şi să le mulţumescă pentru perfoarmanţă.

Totodată, Andronescu a spus că intenţionează să schimbe sistemul de admitere în liceu, dar şi bacalaureatul.

"Trebuie să renunţăm la teze. Vom face evaluări de tip PISA (Programme for International Student Assessment), adică teste de scriere şi citire şi de matematică, pe durata anului. Totodată, bacalaureatul va avea trei probe scrise: una la română, susţinută de toată lumea, la matematică pentru cei de la filiera tehnologică şi istorie pentru ceilalţi şi câte o probă la alegere. De exemplu, pentru filiera tehnologică ar putea fi fizica, chimia, iar pentru ceilalţi ştiinte socio-umane", a explicat demnitarul.

În plus, vor mai fi două probe orale la Limba română şi limba engleză care vor fi susţinute în timpul anului pe sistemul evaluare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici