Ministrul Internelor a cerut înăsprirea regimului armelor neletale

Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut, luni, într-o şedinţă la care au participat şefii Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, înăsprirea condiţiilor de deţinere şi folosire a armelor neletale, precum şi o analiză a incidentelor în care au fost utilizate acestea.

1 afișare
Imaginea articolului Ministrul Internelor a cerut înăsprirea regimului armelor neletale

Ministrul Internelor a cerut înăsprirea regimului armelor neletale

Cristian David a solicitat "în regim de urgenţă" o analiză a tuturor incidentelor în care au fost utilizate armele neletale (cu aer comprimat sau cu gaze) şi a cerut pregătirea, în cel mai scurt timp, a unui set de măsuri de înăsprire a condiţiilor de obţinere şi deţinere a acestui gen de arme, în condiţiile în care numărul incidentelor în care a fost folosit acest tip de arme este în creştere.

"În prezent, orice cetăţean, indiferent de starea de sănătate sau antecedente, poate obţine o arma cu gaze sau aer comprimat care, chiar dacă sunt considerate neletale, pot provoca răniri grave. În aceste situaţii starea de pericol nu este percepută doar de cei asupra cărora sunt folosite. Ce e mai grav este că nicio abatere la regimul acestor arme nu este incriminată ca infracţiune", arată ministrul Cristian David.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici