Ministrul Internelor a cerut suplimentarea secţiilor de votare la Ştefăneşti şi Vidra

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a cerut prefectului judeţului Ilfov să găsească, împreună cu autorităţile din Ştefăneşti şi Vidra, alte locaţii pentru secţii de votare şi să solicitate aprobarea suplimentării numărului secţiilor din cele două localităţi.

34 afișări
Imaginea articolului Ministrul Internelor a cerut suplimentarea secţiilor de votare la Ştefăneşti şi Vidra

Ministrul Internelor a cerut suplimentarea secţiilor de votare la Ştefăneşti şi Vidra (Imagine: Mediafax Foto)

Totodată, ministrul Internelor a reluat apelul către Instituţiile Prefectului ca acolo unde se estimează competiţii electorale intense să se redimensioneze numărul secţiilor de votare, se arată într-un comunicat de vineri al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

''Ministrul Internelor şi Reformei Administrative a cerut în mod deosebit prefectului judeţului Ilfov ca împreună cu autorităţile locale din Ştefăneşti şi Vidra să identifice noi locaţii şi să facă demersuri pentru obţinerea aprobării suplimentării numărului secţiilor de votare din cele două localităţi", precizează sursa citată.

Comuna ilfoveană Ştefăneşti a fost, duminică, scena mai multor confruntări între alegătorii care s-au îmbulzit pentru a intra în cele două secţii de votare din localitate şi s-au acuzat reciproc că au primit sume de bani pentru a vota un anumit candidat.

Ministrul Internelor, Cristian David, anunţa că a solicitat o amplă investigaţie a situaţiei din comuna Ştefăneşti, "având în vedere existenţa unor indicii temeinice de influenţare şi determinare a cetăţenilor în ceea ce priveşte opţiunile de vot".

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, miercuri, anularea scrutinului de duminică din comuna ilfoveană Ştefăneşti şi repetarea alegerilor din această localitate, în 15 iunie. Numărul mare de alegători cărora le-a fost îngrădit dreptul de a vota în Ştefăneşti este de natură să modifice rezultatul alegerilor şi atribuirea mandatelor, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al BEC, care a prezentat motivarea hotărârii BEC privind anularea alegerilor în această localitate.

BEC a pronunţat acestă hotărîre ca urmare a contestaţiilor formulate de PRM - Filiala Ştefăneştii de Jos, Partida Rromilor Pro Europa - Sucursala Ştefăneştii de Jos, PNL - Organizaţia Ştefăneştii de Jos, PC - Filiala Ştefăneştii de Jos, PNG-CD Ilfov, prin care aceste formaţiuni politice solicitau anularea alegerilor desfăşurate la 1 iunie în circumscripţia electorală 37, comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilvov, pe motiv de fraudă electorală şi organizarea unui nou scrutin.

Locuitori din Sinteşti au ieşit în stradă, începând de luni, pentru a protesta faţă de faptul că nu au putut să voteze.

BECa decis, joi, anularea alegerilor din toate cele cinci secţii de votare din Vidra, între care şi Sinteşti. Biroul a decis să anuleze alegerile din comuna Vidra în urma analizării unei contestaţii formulate de PSD Filiala Ilfov privind desfăşurarea alegerilor din circumscripţia electorală 39 Vidra, potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici