Ministrul Justiţiei: Am avansat şi propunerea ca Inspecţia Judiciară să fie entitate autonomă

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că o propunere din proiectul de modificare a legilor justiţiei vizează şi ca Inspecţia Judiciară să fie entitate autonomă, "ca un corp de control", care "să nu fie sub umbrela CSM sau a ministerului Justiţiei", cu buget şi competenţe proprii.

306 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei: Am avansat şi propunerea ca Inspecţia Judiciară să fie entitate autonomă

Ministrul Justiţiei: Am avansat şi propunerea ca Inspecţia Judiciară să fie entitate autonomă

Ministrul Justiţiei a declarat că reprezentanţii Inspecţiei Judiciare au ridicat de multe ori în spaţiul public problema subordonării faţă de cei pe care îi anchetează.

"Aici este problema. CSM face regulamentul şi Inspecţia Judiciară verifică judecătorii şi procurorii. Miercuri avansam şi o altă propunere, dar nu am văzut ca nimeni să spună dacă e bine sau nu e bine. Să spună că nu e bine, dar să spună cineva, şi o altă formulă, ca Inspecţia Judiciară să nu fie sub nicio umbrelă, nici a CSM-ului, nici a MJ-ului, să fie entitate auonomă, ca un «corp de control», să rămână autonomă cu aceleaşi competenţe, dar să nu mai aibă pe nimeni. Buget propriu, angajaţi proprii, competenţe proprii şi să răspundă pentru ceea ce face. Nu e nicio miză aici", a mai spus Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a precizat că, din punctul său de vedere, o eventuală mutare a Inspecţiei Judiciare de la Consiliul Superior al Magistraturii la Ministerul Justiţiei nu are nici impact financiar, nici profesional, scopul fiind de fapt consolidarea autonomiei acestei instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici