Ministrul Justiţiei: Îmi voi asuma şi propunerea echipei manageriale a Parchetului General

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că îşi va asuma şi propunerile pentru celelalte funcţii de conducere de la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce se va consulta cu noul Procuror General al României, Augustin Lazăr.

498 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei: Îmi voi asuma şi propunerea echipei manageriale a Parchetului General

Ministrul Justiţiei: Îmi voi asuma şi propunerea echipei manageriale a Parchetului General (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Avem un procuror general numit de câteva zile şi înţeleg să fac aplicarea legii şi să merg şi pe recomandările făcute de societatea civilă de a implica procurorul general în acest caz. Cred că rolul procurorului şef DNA, DIICOT sau al Procurorului General al României în selectarea echipei este unul important. Propunerea aparţine ministerului justiţiei şi o să înţeleg să îmi asum şi această răspundere", a declarat Raluca Prună.

În luna mai mandatele celor doi adjuncţi ai Procurorului General al României, Bogdan Licu şi Codruţ Olaru vor expira. De asemenea, ministrului Justiţiei îi revine sarcina de a propune şefii de secţii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Sunt de două zile la Parchetul General, urmează să reflectez la această chestiune. Vă asigur doar că va fi o echipă managerială performantă şi nu vor fi alţii decât nişte profesionişti", a declarat Augustin Lazăr, Procurorul General al României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici