Ministerul Justiţiei: Constantin Iacob şi Călin Nistor, propuşi pentru un nou mandat de procurori şefi adjuncţi ai DNA

Procurorii Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor au fost propuşi de Ministerul Justiţiei (MJ) pentru reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a transmis, marţi, Ministerul Justiţiei.

926 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei: Constantin Iacob şi Călin Nistor, propuşi pentru un nou mandat de procurori şefi adjuncţi ai DNA

Ministerul Justiţiei: Constantin Iacob şi Călin Nistor, propuşi pentru un nou mandat de procurori şefi adjuncţi ai DNA (Imagine: Marius Dumbraveanu/ MEdiafax Foto)

Potrivit unui comunicat, "Ministrul justiţiei a transmis luni, 25 aprilie 2016, Consiliului Superior al Magistraturii cele două propuneri de reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru o perioadă de 3 ani a domnilor procurori Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor".

În comunicat se mai menţionează că "potrivit dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată".

Pentru desemnarea celor două propuneri "ministrul justiţiei a avut în vedere rezultatele obţinute în perioada primului mandat, experienţa profesională şi managerială a celor doi cât şi îndeplinirea criteriilor de integritate", se mai spune în comunicat.

Pe 6 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la TVR, că a semnat în cursul zilei decretul de numire a Laurei Condruţa Kovesi pentru un nou mandat în fruntea DNA, reiterând cu această ocazie aprecierea faţă de activitatea procurorului şef DNA. Şeful statului a precizat că decretul va fi publicat în Monitorul Oficial pe 7 aprilie.

''Rezultatele obţinute de DNA în anii trecuţi şi dacă vorbim de trecutul recent chiar în 2015 sunt impresionante. Pot să vă spun că în această după-amiază am semnat decretul de numire a doamnei Kovesi pentru un nou mandat de trei ani în fruntea DNA-ului, decret care va fi publicat mâine la prima oră în Monitorul Oficial cu care se încheie parcursul de stabilire a şefului DNA pentru următorii trei ani. Am vrut să lămurim această chestiune, nu vreau să apară cumva semne de întrebare sau îndoială într-o chestiune unde eu trebuie să spun că eu sunt foarte mulţumit de rezultate, sunt foarte mulţumit de abordare şi am toată convingerea că DNA-ul va continua în forţă'', a subliniat Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici