Ministrul Justiţiei, încă o zi pentru a decide numele celui care va fi propus Procuror General

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, are nevoie de încă o zi pentru a decide numele celui care va fi propus Procuror General al României, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale, astfel că propunerea va fi transmisă joi către CSM.

1241 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei, încă o zi pentru a decide numele celui care va fi propus Procuror General

Ministrul Justiţiei va trimite miercuri către CSM propunerea pentru funcţia de Procuror General

UPDATE: Ministerul Justiţiei va transmite, joi, către CSM numele celui propus pentru funcţia de Procuror General al României, au declarat surse oficial pentru MEDIAFAX, chiar dacă, potrivit calendarului anunţat atunci când a fost demarată procedura, propunerea ar fi trebuit să fie transmisă la data de 23 martie către CSM însă sursele menţionate au precizat că este o decizie importantă astfel că este necesar ca Raluca Prună să analizeze toate datele înainte ca unul dintre cei patru procurori să fie propus pentru conducerea Parchetului General.

Unul dintre cei patru procurori va fi propus pentru a conduce Parchetul General. Potrivit procedurii, Consiliul Superior al Magistraturii va da un aviz consultativ propunerii făcute de ministru. Propunerea Ministrului Justiţiei către Preşedintele României va fi transmisă până la data de 22 aprilie 2016.

Codruţ Olaru a fost şef al DIICOT timp de două mandate, din 2007 până în 26 martie 2013, iar ulterior a fost numit adjunct al Procurorului General al României, în mandatului lui Tiberiu Niţu.

Oana Hăineală, fost preşedinte al CSM şi-a depus candidatura pentru funcţia de Procuror General. Oana Hăineală este membru al Consiliului Superior al Magistraturii din anul 2012, având la activ un mandat de vicepreşedinte al instituţiei şi unul de preşedinte al CSM. În cadrul consiliului este reprezentant al parchetelor de pe lângă tribunale.

Un alt candidat este Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Al patrulea candidat este Gheorghe Ivan, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a condus Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Galaţi, în perioada 2008-2013.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici