Ministrul Justiţiei propune preşedintelui Băsescu reînvestirea lui Kovesi

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a înaintat, vineri, preşedintelui Traian Băsescu propunerea de reînvestire a Codruţei Kovesi în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

89 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei propune preşedintelui Băsescu reînvestirea lui Kovesi

Ministrul Justiţiei propune preşedintelui Băsescu reînvestirea lui Kovesi (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit procedurii, numirea procurorului general se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 2 octombrie 2006, prin decret al preşedintelui României, Traian Băsescu.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, în faţa membrilor CSM că este nevoie de un procuror general decis, curajos, clarvăzător, care să ştie să lucreze în echipă, să fie respectat de sistem, dar şi să spună "nu" sistemului atunci când comite greşeli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici