Ministrul Mediului anunţă că nivelul radioactivităţii este în parametrii normali

Nivelul radioactivităţii este în parametrii normali în România, a anunţat sâmbătă dimineaţa Tánczos Barna, ministrul Mediului.

140 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului anunţă că nivelul radioactivităţii este în parametrii normali

Ministrul Tánczos Barna a anunţat că radioactivitatea este monitorizată în România în fiecare oră cu 58 de aparate de măsurare.

„Datele sunt la parametrii normali, ultima măsurare a fost sâmbătă la ora 10”, a scris Tánczos Barna pe Facebook.

Acesta anunţă că, în România, nivelul radiaţiilor este monitorizat permanent prin Reţeaua Naţională de Supraveghere a Radioactivităţii Mediului (RNSRM), din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM).

Ucraina a anunţat în cursul nopţii de joi spre vineri că un atac rusesc asupra centralei nucleare a provocat un incendiu la una dintre clădirile centralei.

Incendiul a fost stins vineri dimineaţa, după ce serviciile de urgenţă ucrainene au anunţat că iniţial au fost blocate să ajungă la faţa locului.

Centrala în sine nu a fost afectată, dar autorităţile se temeau că focul s-ar putea extinde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici