Ministrul Mediului, despre barja cu azot scufundată în Serbia: Nu avem de ce să ne speriem

„Nu avem de ce să ne speriem şi, cel mai probabil, nici pe viitor”, spune pentru MEDIAFAX ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre barja încărcată cu 1.000 de tone de azot care s-a scufundat în Dunăre, după ce a lovit un pod la graniţa dintre Serbia şi Croaţia.

1351 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului, despre barja cu azot scufundată în Serbia: Nu avem de ce să ne speriem

„De la partea sârbă nu am primit nicio alertă. Partea sârbă, cu care suntem în dialog permanent, face determinări atât la locul evenimentului, cât şi în aval. La acest moment nu sunt depăşiri în Dunăre”, afirmă Mircea Fechet.

El spune că în această perioadă debitul la intrarea în ţară a Dunării e de aproximativ 9.000 metri cubi pe secundă, iar media lunii ianuarie este de 4-5.000, ceea ce înseamnă „o diluţie semnificativă care ar putea atenua şocul de poluare”. De asemenea, Fechet menţionează că azotatul este în saci, iar diluţia se va face într-un timp mai îndelungat.

„Se discută la nivel tehnic. Din partea României discută cu partea sârbă acel Comitet Operativ pentru Situaţii de Urgenţă. Noi, ca ţară riverană a Dunării, suntem membri în Centrul Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunăre, unde există o coordonare permanentă. Nu avem de ce să ne speriem şi cel mai probabil nici pe viitor. Nu avem îngrijorarea asta”, încheie Fechet.

O barjă încărcată cu 1.000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre, după ce a lovit un pod la graniţa dintre Serbia şi Croaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici