Ministrul Mediului sesizează procurorii privind activitatea unei firme din Prahova de distrugere a deşeurilor

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a precizat că va sesiza procurorii cu privire la activitatea unei firme din comuna Brazi, judeţul Prahova, care se ocupă de distrugerea de deşeuri medicale, subliniind că operatorul are termen februarie pentru a remedia neregulile identificate de Garda de Mediu.

156 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului sesizează procurorii privind activitatea unei firme din Prahova de distrugere a deşeurilor

Alexe sesizează procurorii privind activitatea unei firme din Prahova

De la preluarea mandatului de ministru, Costel Alexe spune că a primit sesizări de la cetăţeni cu privire la situaţia din comuna Brazi ( judeţul Prahova), de aceea au fost cerute mai multe controale, în luna decembrie, efectuate de Garda Naţională de Mediu, Garda de Mediu Prahova, Garda de Mediu Bucureşti, la operatorul economic care se ocupă de deşeurile medicale.

„În ultimii ani operatorul economic a fost în mai multe rând vizat atât de controale de rutină cât şi în urma sesizărilor, fiind dispuse sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor actului de reglementare, nerealizarea măsurilor impuse şi a conformării instalaţiei, precum şi a nerespectării regimului deşeurilor. Deşi avea obligaţia ca deşeurile medicale, până la incinerare, să fie depozitate în camera frigorifică, ele erau depozitate pe o platformă sub cerul liber alături de celelalte deşeuri. Deşi avea obligaţia de a depozita pe o platformă betonata de 480 mp, deşeurile erau depozitate neconform, pe o suprafaţă neamenajată, de 10 ori mai mare, aproximativ 5000 mp, inclusiv pe sol”, a scris pe Facebook ministrul Mediului.

În raportul Gărzii de Mediu efectuat în luna decembrie 2019, se arată că au fost stabilite mai multe măsuri de rezolvare a problemelor constatate, iar respectiva firmă are termen 15 februarie 2020 de implementare.

În caz contrar, propunerea este de suspendare a activităţii.

„Totodată, vreau să vă anunţ că în urma raportului Corpului de Control al Ministrului, am decis să trimit dosarul către organele de cercetare penală, fiind identificate, în opinia noastră, o serie de abateri foarte grave, pe care, dacă îmi permiteţi, nu aş dori să le comentez acum, aşteptând să văd cum evoluează dosarul”, mai scrie Alexe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici