Ministrul Muncii, vizite la instituţiile subordonate din Neamţ. A cerut deschiderea mai multor ghişee

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a cerut deschiderea mai multor ghişee, astfel încât timpii de aşteptare să fie mai mici, în timpul unor vizite neanunţate făcute vineri la instituţiile subordonate din judeţul Neamţ.

1184 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii, vizite la instituţiile subordonate din Neamţ. A cerut deschiderea mai multor ghişee

Ministrul Muncii, vizite la instituţiile subordonate din Neamţ. A cerut deschiderea mai multor ghişee

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), Simona Bucura-Oprescu a făcut astăzi vizite inopinate la sediile Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspectie Socială Neamţ şi Casei Judeţene de Pensii Neamţ.

Ministrul a discutat cu angajaţii şi conducerile celor două instituţii, dar şi cu cetăţenii care aveau de rezolvat diverse probleme la acestea.

Ministrul a observat problemele legate de spaţii pe care le au cele două instituţii.

Potrivit MMSS, la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială activitatea se desfăşoară în două clădiri distincte, la parterul unor blocuri. În acest caz, Simona Bucura-Oprescu a cerut conducerii instituţiei o situaţie legată de chiria plătită, astfel încât să poată fi găsite soluţii adecvate.

La Casa Judeţeană de Pensii, ministrul a discutat cu cei care se aflau la coadă pentru stabilirea dreptului de pensie şi a cerut conducerii instituţiei optimizarea ghişeelor, astfel încât timpul de aşteptare să fie cât mai mic pentru persoanele vârstnice.

Ministrul a vizitat şi birourile în care se realizează digitalizarea dosarelor de pensii. Simona Bucura-Oprescu a solicitat ca procesul să fie accelerat, dar datele introduse să fie cele corecte.

„Am vrut să văd, aşa cum am făcut in alte judeţe ale ţării, care sunt condiţiile în care sunt primiţi românii care apelează la noi, cum se lucrează şi ce probleme sunt în aceste instituţii din punct de vedere logistic, dar şi al personalului. Am solicitat ca oamenii să nu fie puşi inutil pe drumuri o dată pentru depunere şi încă o dată pentru ridicare, mai ales în cazul documentelor care pot fi eliberate rapid. Am cerut şi să se deschidă ghişee suplimentare, astfel încât să fluidizăm procesul de eliberare şi de înregistrare a documentelor pentru cetăţeni”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici