Ministrul pentru Dialog Social: Supraimpozitarea salariilor uriaşe, chestiune de moralitate. Dotezi un spital, rezolvi o şcoală

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că supraimpozitarea "salariilor uriaşe" ar fi o chestiune de moralitate, cu banii astfel obţinuţi putând fi dotate spitale şi "rezolvate" şcoli.

383 afișări
Imaginea articolului Ministrul pentru Dialog Social: Supraimpozitarea salariilor uriaşe, chestiune de moralitate. Dotezi un spital, rezolvi o şcoală

Doina Pană (Imagine: Cristiana Sabau/ Mediafax Foto)

"Nu am reuşit să cădem de acord în USL în legătură cu supraimpozitarea salariilor uriaşe. Nu neapărat că acest lucru ar rezolva problema alocaţiilor şi a creşterilor de pensii, dar ar fi cel puţin o măsură morală. Cu un pic de acolo, cu un pic din economiile de 15 la sută care se fac în toate ministerele, mergând în tot aparatul central poate mai dotezi un spital, poate mai rezolvi o şcoală. Ar fi o chestiune de moralitate", a spus ministrul delegat pentru Dialog Social.

Doina Pană a adăugat că, în mediul privat, nu interesează pe nimeni cât sunt salariile, dar la stat, veniturile foarte mari sunt "revoltătoare".

"Într-o ţară în care veniturile sunt atât de mici, acestea sunt nişte salarii revoltătoare. Şi nici nu poţi spune că aceste salarii sunt recompensa unei răspunderi uriaşe pentru că există alte răspunderi în această ţară mai mari şi care sunt retribuite normal, cum ar fi un salariu de ministru, de prim-ministru. Noi insistăm şi încă mai avem răbdare şi poate că totuşi, în USL, ajungem la concluzia că acest lucru (supraimpozitarea - n.r.) se va întâmpla", a spus Pană.

Ea a atras atenţia că salariile din administraţie sunt "extraordinar de mici".

"Sunt foarte mulţi la salariul minim. Nu mai merge laitmotivul de acum câţiva ani al lui Băsescu, cu bugetarul - grasul din spatele privatului - slabul. S-au redus enorm de multe norme, în învăţământ o dată 17.000 şi apoi 15.000, în sănătate puşcă sistemul, nu avem suficienţi medici şi asistenţi. Bugetari nu înseamnă numai funcţionarii. În Ministerul Muncii sunt direcţii unde, plecând oameni la pensie, se blochează posturi şi direcţia nu mai poate funcţiona. Nicăieri nu mai există risipă de supraangajări", a conchis Doina Pană.

Premierul Victor Ponta declara, joi, că îşi menţine intenţia de a impozita salariile şi pensiile din sectorul public care depăşesc 1.000 de euro, totodată el exprimându-şi speranţa că îi va convinge pe toţi liberalii de necesitatea ei, chiar dacă Crin Antonescu "a înţeles", dar nu este de acord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici