Ministrul Sănătăţii a oferit trandafiri şi bomboane, de 1 Martie

Ministrul Sănătăţii a oferit trandafiri roşii şi bomboane jurnalistelor, de 1 Martie, după conferinţa de presă în care a vorbit despre compensarea medicamentelor pentru pensionarii cu venituri sub 600 de lei, mesajele primite la telefonul "Ce te doare" şi transplantul lui Minculescu în Germania.

47 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii a oferit trandafiri şi bomboane, de 1 Martie

Ministrul Sănătăţii a oferit trandafiri şi bomboane, de 1 Martie (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale de Sănătate, Irinel Popescu, au explicat că, din 1 martie, jumătate dintre pensionarii din România vor beneficia de medicamente compensate cu 90 la sută şi i-au invitat pe jurnalişti să verifice acest lucru în farmacii, chiar de luni.

"Începând cu 1 martie 2009, pensionarii cu venituri din pensii de până la 600 de lei lunar vor putea beneficia de medicamente subvenţionate în proportie de 90 la sută. Astfel, peste trei milioane de pensionari vor putea achiziţiona oricare dintre cele 650 de medicamente aflate pe Sublista B la un nivel de compensare de 90 la sută", a anunţat, duminică, ministrul Sănătăţii.

Bazac a mai spus că, aşa cum a promis, la o lună de la înfiinţarea Liniei Verzi şi a adresei de e-mail "Ce Te Doare?", au fost primite 2.400 de mesaje.

Conform primelor statistici, în perioada 29 ianuarie - 20 februarie au fost transmise Ministerului Sănătaţii aproximativ 2.000 de mesaje telefonice şi 400 de e-mail-uri. Aproximativ 60% dintre acestea se referă la probleme întâmpinate de către pacienţi, legate de acordarea asistenţei medicale în general, în timp ce sesizările cadrelor medicale vizează în principal lipsa oportunităţilor de exercitare a profesiei.

Toate sesizările au fost înregistrate şi fie au fost soluţionate telefonic, în cazul în care acest lucru a fost posibil, fie direcţionate către compartimentele specializate din cadrul Ministerului Sănătăţii, în vederea derulării investigaţiilor necesare sau a integrării în măsuri şi programe de îmbunătăţire a sistemului de sănătate, a mai spus Bazac.

"Doresc să le mulţumesc tuturor celor care au luat legatura cu noi prin intermediul liniei «Ce Te Doare?», pentru că, datorită lor, radiografia sistemului de sănătate este acum mai clară. Încurajez în continuare atât pacienţii, cât şi cadrele medicale să sune sau să ne scrie la «Ce Te Doare?». În felul acesta vom putea ajusta permanent agenda noastra, astfel încât aceasta să se suprapună cât mai bine nevoilor reale ale sistemului", a declarat ministrul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici