Ministrul Sănătăţii, despre cazul Floreasca: Avem un raport preliminar. Responsabilii vor fi sancţionaţi

Victor Costache a anunţat, luni, că există un raport preliminar realizat de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii în cazul pacientei care a decedat, după ce a ars la Spitalul Floreasca. Acesta l-a asigurat pe prim-ministrul Ludovic Orban că „responsabilii vor fi sancţionaţi conform legii”.

348 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii, despre cazul Floreasca: Avem un raport preliminar. Responsabilii vor fi sancţionaţi

Ministrul Sănătăţii, despre cazul Floreasca: Avem un raport preliminar. Responsabilii vor fi sancţionaţi

„Din păcate, după cum ştiţi, pacienta a decedat ieri seară, şi vrem să transmitem condoleanţele noastre familiei îndurerate. Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de neregului deosebit de grave şi vreau să vă asigur că vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător să nu se mai întâmple într-u spital din România şi să vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului”, a declarat Victor Costache, la începutul şedinţei de luni a Guvernului.

Întrebat de premier dacă a fost trimit Corpul de Control, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Absolut, am trimis Corpul de Control din primul moment din care am aflat, Inspecţia Sanitară de Stat, Direcţia de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat şi a demarat ancheta, vom avem un raport final la începutul săptămânii viitoare”.

Şeful Executivului a cerut ca raportul să fie amănunţit şi să prezinte exact şirul evenimentelor, deoarece probabil că Parchetul va cere informaţiile rezultate în urma controlului Ministerului Sănătăţii.

„Vă solicit un raport foarte amănunţit care să surprindă toate amănuntele, încă din momentul primei operaţii, pentru că pleacă de la prima operaţie, vreau ulterior care au fost toate amănuntele, care sunt foarte importante, şi cum a apărut actul adiţional la protocol, cum, de ce s-a decis utilizarea, pentru că se ştie că acel dezinfectant este utilizat pentru dezinfectarea mâinilor şi numai pentru dezinfectarea şi alte lucruri, sunt extrem de mutle mănunte acolo care trebuie edificate, pentru că trebuie să se ştie adevărul. Probabil va fi şi o anchetă realizată de Parchet, iar noi trebuie să punem la dispoziţia Parchetului toate informaţiile care sunt rezultate dintr-un control efetuat cât se poate de xigent şi cu cele mai mici amănunte”, a declarat Ludovic Orban.

În replică, Victor Costache l-a asigurat pe premier că „responsabilii vor fi sancţionaţi conform legii”.

O pacientă a fost arsă pe masa de operaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greşit substanţele de dezinfecţie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunţul a fost făcut de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă după ce femeia care a ars pe masa de operaţii de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară. Deputatul Emanuel Ungureanu, cel care a prezentat cazul pe Facebook, a depus, luni, o plângere la Parchetul General.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici