Ministrul Sănătăţii: România are nevoie de o asociaţie a spitalelor care să funcţioneze în regim de „portavoce”

Ministerul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, că România are nevoie de o asociaţie a spitalelor care să funcţioneze în regim de „portavoce” a unităţilor spitaliceşti, în negocierile cu instituţiile statului.

296 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: România are nevoie de o asociaţie a spitalelor care să funcţioneze în regim de „portavoce”

Ministrul Sănătăţii: România are nevoie de o asociaţie a spitalelor care să funcţioneze în regim de „portavoce”

Sorina Pintea a precizat în cadrul primei ediţii a Forumului Naţional al Spitalelor că unul din principalele scopuri ale acestui forum este punerea bazelor unei asociaţii a spitalelor din România.

„Avem nevoie de o asociaţie a spitalelor în România. (...) Vreau să discut cu reprezentantul acestei asociaţii. Vreau să îl pun la masă pe acest reprezentant, astfel încât să negocieze inclusiv cu ministrul Finanţelor. Acesta este unul din principalele scopuri ale acestui forum”, a spus ministrul.

Ministrul a motivat necesitatea înfiinţării unei astfel de organizaţii, precizând că este nevoie de o asociaţie care să poată „fi o portavoce a spitalelor în negocieri cu ministrul Sănătăţii, cu preşedintele Casei şi, nu în ultimul rând, cu ministrul Finanţelor”.

Legat de situaţia condiţiilor din spitalele româneşti, ministrul a declarat că rezonează cu nevoile resimţite de pacienţi şi consideră ca fiind necesară schimbarea mentalităţii şi dezvolltarea empatiei vizavi de problemele bolnavului, în sensul consolidării unui sistem de sănătate cât mai eficient.

„Spuneau pacienţii că îşi doresc curăţenie, spuneau pacienţii că îşi doresc empatie, aşa ceva nu se cumpără (…) Asta îmi doresc şi eu de la sistemul de sănătate. Empatie, schimbarea mentalităţilor, în primul rând schimbarea mentalităţilor pentru că asta ne va aduce şi empatie”„ a concluzionat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici