Ministrul Turismului anunţă o ordonanţă de garantare a pachetelor de servicii turistice: Nu mai permitem ca cetăţeanul român să fie ţepuit de agenţii de rea-credinţă

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, vineri, la Constanţa, că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern va intra o ordonanţă de garantare a pachetelor de servicii turistice, fiind de nepermis „ca cetăţeanul român să fie ţepuit” de agenţii de turism de rea-credinţă.

1038 afișări
Imaginea articolului Ministrul Turismului anunţă o ordonanţă de garantare a pachetelor de servicii turistice: Nu mai permitem ca cetăţeanul român să fie ţepuit de agenţii de rea-credinţă

Ministrul Turismului anunţă o ordonanţă de garantare a pachetelor de servicii turistice: Nu mai permitem ca cetăţeanul român să fie ţepuit de agenţii de rea-credinţă

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a spus că nu se va mai permite ca agenţiile de rea-credinţă să înşele turiştii români, fiind pregătită o ordonanţă care garantează pachetele de servicii turistice.

„Este pe circuitul de avizare şi, cu siguranţă, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, o să intre şi ordonanţa de garantare a pachetelor de servicii turistice. Nu mai permitem ca cetăţeanul român să fie, scuzaţi-mi expresia neministerială, ţepuit de unii şmecheri, adică ei plătesc vacanţele, concediile, pachetele turistice. Firmele, agenţiile de rea-credinţă, le utilizează banii în alte scopuri, după care intră în insolvenţă, iar cetăţeanul român rămâne şi fără bani şi fără vacanţă”, a spus Trif.

Potrivit ministrului, prin sistemul de asigurare, turistul român va fi protejat sută la sută.

„Am avut cazuri anul trecut când au rămas în alte colţuri ale lumii îndepărtate şi n-am avut nici bani să-i aducem în apoi, să-i repatriem. Prin acest sistem de asigurare, cetăţeanul român, turistul român, o să fie protejat 100%, iar în caz de probleme o să avem şi un fond de repatriere a lor”, a mai spus Trif.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a întâlnit, vineri, la Constanţa, cu membrii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc pentru a discuta despre încheierea unui protocol de colaborare pentru promovarea României ca destinaţie turistică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici