Ministrul Vlad Voiculescu va pune în aplicare un plan de reorganizare a spitalelor

  • Scopul reorganizării este creşterea capacităţii la secţiile de terapie intensivă
  • Ambulanţele nu vor mai duce pacienţii doar la spitalele de urgenţă
  • Intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente vor fi amânate
359 afișări
Imaginea articolului Ministrul Vlad Voiculescu va pune în aplicare un plan de reorganizare a spitalelor

Ministrul Vlad Voiculescu va pune în aplicare un plan de reorganizare a spitalelor

Sunt spitale care de un an de zile sunt copleşite de bolnavii de Covid-19, dar şi spitale care abia acum încep să dea o mână de ajutor. Acestea fac parte din planul de reorganizare, pe care ministrul Vlad Voiculescu începe să îl pună în aplicare. 

„Sunt spitale mari, care au personal şi bază materială, pentru a îngriji bolnavii de Covid-19 în stare critică. Cu ajutorul acestora, va creşte capacitatea la ATI. Iar ca să scadă presiunea si asupra unităţilor de primiri urgente, bolnavii vor fi redirecţionaţi pentru evaluare către noi spitale”, a explicat Vlad Voiculescu.

„Este un efort in care vom fi sprijiniţi de Spitalul Monza, de Spitalul Victor Babeş, de Spitalul Judeţean Ilfov şi, sperăm, de centrul de la Caraiman”, spune ministrul Sănătăţii.

Voiculescu spune că persoanele care au o urgenţă medicală, vor putea ajunge la un spital de specialitate.

„Ne uităm în primul rând la Bucureşti, dar nu numai. Solicităm, de asemenea, o implicare mai puternică a reţelelor de spitale: MAI, SRI, MAPN, ale transporturilor, şi suntem siguri că vom primi ajutor. De altfel, o mare parte dintre ei s-au imoplicat deja cât se poate de serios”, a adăugat Voiculescu.

Persoanele care aveau programate operaţii în perioada următoare, trebuie să se consulte cu medicii pentru a vedea dacă se menţine programarea. Asta deoarece operaţiile care nu sunt urgente vor fi amânate.

„Am cerut accelerarea ritmului de vaccinare, vom avea în perioada imediat următoare destule vaccinuri pentru toată lumea. 14:48 14:57 Şi dacă vom reuşi să ne vaccinăm vom avea vom aveam într-un termen relativ scurt, de o lună şi jumătate (n.r. sau) două, un număr semnificativ de oameni care fie au trecut prin boală, fie au fost vaccinaţi”, conchide ministrul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici