MINIVACANŢA DE 1 MAI: Concerte, paradă de maşini, expoziţie de antichităţi şi festival de pescuit, pe litoral

Mai multe concerte, o paradă de maşini, o expoziţie de antichităţi şi un festival de artă şi pescuit sunt câteva din evenimentele care vor avea loc în minivacanţa de 1 Mai în staţiunile de pe litoralul românesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1847 afișări
Imaginea articolului MINIVACANŢA DE 1 MAI: Concerte, paradă de maşini, expoziţie de antichităţi şi festival de pescuit, pe litoral

MINIVACANŢA DE 1 MAI: Concerte, paradă de maşini, expoziţie de antichităţi şi festival de pescuit, pe litoral (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, sezonul debutează pe 1 Mai cu o paradă a litoralului românesc, care va reuni autobuze etajate, motocicletele Seawolves, maşinile retro de la Retromobil Club Constanţa şi masinile de drift de la Smart Driving Series. Evenimentul, organizat de Asociaţia Litoral - Delta Dunării, are loc între orele 16.00 - 19.00 pe traseul Mamaia - Constanţa şi retur. Conform sursei citate, vor fi mai multe opriri de traseu, una având loc chiar în faţa Primăriei Constanţa, unde se vor desfăşura un spectacol de dansuri greceşti şi un flash mob.

De asemenea, în minivacanţa de 1 Mai, în Mamaia vor mai avea loc petreceri în cluburi şi pe plajă, festivalul de muzică electronică Sunwaves, concert Skrillex, în zona Enigma Beach, The Mission 2nd of May cu Luciano, Cesar Merveille, Ernesto Ferreyra, Ezikiel, Felipe Valenzuela, Gianni Callipari, Julietta, tot în zona Enigma Beach.

Autobuzele etajate vor circula în perioada 30 aprilie - 3 mai, între orele 10.00 - 20.00. Acestea vor avea o frecvenţă de 45 de minute, plecările având loc din Gara Constanţa, după care autobuzele vor traversa municipiul Constanţa şi vor ajunge la capătul staţiunii Mamaia, revenind apoi de unde au plecat, costul unui bilet fiind de cinci lei.

Altă atracţie pentru turişti va fi Telegondola Mamaia, care va funcţiona între 1 şi 3 mai, între orele 10.00 - 20.00. Preţul unei călătorii este de 20 de lei, iar copiii sub şapte ani şi persoanele cu handicap vor avea transport gratuit.

Sursa citată precizează că evenimente vor avea loc şi în alte staţiuni de pe litoral. Astfel, în Eforie Sud, se desfăşoară, între 1 - 3 mai, "Târgul colecţionarilor Antica". expoziţia de antichităţi urmând să aibă loc în Parcul Primăriei şi să fie deschisă între orele 8.00 - 20.00. În Eforie Nord, de 1 Mai, în Marina Eforie are loc "Sailors Open Day", un eveniment cu tematică nautică, ce include plimbări pe mare, degustare de vinuri şi un concert "Trupa Veche".

În Marina Limanu, de lângă Mangalia, va avea loc "Yacht Party", un eveniment cu temă nautică în cadrul căruia 200 de persoane vor merge pe mare, împărţiţi în trei serii, pe tot parcursul zilei de 1 Mai.

Totodată, în Vama Veche, în zilele de 1 şi 2 mai are loc “Fisheye Fest”, un festival de artă şi pescuit.

La Năvodari, în Tabăra Delfinul, se desfăşoară evenimentul "Manifest - 1 Mai muncitoresc", în cadrul căruia vor cânta Express Junior, Panoramik, Hai Noroc, Cornel de la Navodari, Universal şi vor interpreta dansuri populare româneşti ansambluri de copii din Năvodari, dar şi bulgăreşti, Ansamblul Casei de Cultura din General Toshevo.

Preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin, a afirmat că cei peste 35.000 de turişti aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de 1 Mai vor avea parte de multe evenimente.

"Mamaia are grad de ocupare de aproape 100% din capacitatea de cazare deschisă, în weekendul 1 - 3 mai. Aşteptăm peste 35.000 de turişti pe întreg litoralul, mai ales la Mamaia, Eforie şi Vama Veche - 2 Mai. Pregătim evenimente de atracţie şi am promovat foarte bine aceste evenimente. Cătălin Botezatu ne va însoţi în paradă, ca ambasador onorific al litoralului românesc. Continuăm să promovăm litoralul şi Delta Dunării şi pe pieţele externe, avem invitaţi din Turcia, Italia şi Republica Moldova. Lansăm împreuna Litoral şi Delta Dunarii 2015 şi avem încredere că vom avea un sezon foarte bun!“, a precizat Corina Martin prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform unui comunicat al Primăriei Mangalia, în perioada 30 aprilie - 3 mai, la Neptun are loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional Crazy Salsa Fest. Deschiderea oficială a sezonului va fi marcată de Caravana “Crazy Salsa Fest” şi 1 Mai Tunning Fest”, unde aproximativ 80 de maşini tunate, zeci de motoare şi două Tiruri în care vor dansa iubitorii de muzică latino vor defila din staţiunea Neptun până în Portul Turistic Mangalia.

La eveniment vor fi prezenţi artişti din ţară şi străinătate, precum şi trupe de copii de la mai multe şcoli de dans din România. Pe parcursul celor trei zile, festivalul va cuprinde mai multe evenimente de profil, la care vor participa peste 300 de dansatori. Astfel, vor avea loc show-uri, workshop-uri, party-uri şi competiţii, cursuri de dans susţinute de instructori renumiţi din ţară şi din străinătate. Cunoscuţi MC cum ar fi Wilmark, Briggite Christine Preda sau Justinian Radu vor fi gazdele acestor spectacole pline de culoare şi talent. Pe lângă dansatori de la cele mai renumite şi premiate şcoli de dans din ţară, la festivalul de salsa din acest an vor veni şi artişti internaţionali precum: Amneris-USA, Bersy Cortez - Malaga, Spania, Domenico Cinisi–Italia, Ivana&Roberto–Italia, Tedy&Mitko–Bulgaria, Denitsa Skuleva–Bulgaria, Lunaticas-Grecia.

Împătimiţii de tuning şi competiţii auto vor avea parte şi ei de zile pline de distracţie, în perioada 1 - 3 Mai, la Mangalia. Asociaţia "Autocustoms" în colaborare cu Primăria Mangalia organizează evenimentul auto 1 Mai Tunning Fest, în Portul Turistic Mangalia.

Anul acesta, organizatorii propun o serie de concursuri de Car Audio, Tuning Auto & Moto, Drift, precum şi demonstraţii cu piloţi profesionişti CNVC. Tot în ziua de 1 mai, Corala Bărbătească "Armonia” şi Orchestra Folclorică "Muzica Divertis” vor concerta, la Casa de Cultură din Mangalia, într-un spectacol extraordinar de folclor şi interpretare coral-instrumentală, se mai arată în comunicatul Primăriei Mangalia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici