MINIVACANŢA DE 1 MAI: Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea în această perioadă

Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor fi mobilizaţi, de joi până duminică, pentru menţinerea ordinii publice în perioada minivacanţei de 1 Mai, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

148 afișări
Imaginea articolului MINIVACANŢA DE 1 MAI: Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea în această perioadă

MINIVACANŢA DE 1 MAI: Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea în această perioadă (IMagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Pentru asigurarea unui climat general de siguranţă, începând de astăzi şi până pe data de 3 mai, peste 36.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor fi în serviciu, desfăşurând misiuni specifice ocazionate de această
perioadă, dispozitiv similar cu cel pe care l-am mobilizat de Paşte, când nu au fost înregistrate incidente grave", a spus vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

Dintre aceştia, 23.500 sunt poliţişti, 5.400 jandarmi, 4.100 pompieri şi 3.500 sunt poliţişti de frontieră.

Poliţiştii şi jandarmii vot fi concentraţi în special în staţiunile turistice, dar şi în zonele de agrement sau unde vor avea loc manifestări publice.

De asemenea, pentru că mulţi români vor pleca, în special spre Bulgaria şi Ungaria, în cele trei zile vor fi la serviciu şi 3.500 de poliţişti de frontieră.

În minivacanţa de 1 Mai vor fi pregătite să intervină, în caz de nevoie, 285 de echipaje SMURD şi 745 de echipaje de ambulanţă, care vor putea folosi şi 14 elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici