Minivacanţă pentru elevi

Elevii intră, vineri, într-o minivacanţă, ei urmând să reia cursurile, luni, ziua de 1 Mai fiind declarată liberă prin lege.

10 afișări
Imaginea articolului Minivacanţă pentru elevi

Elevii intră într-o minivacanţă vineri şi reiau cursurile luni (Imagine: Mediafax Foto)

Ziua de 1 mai este liberă, prin lege.

Potrivit Legii 202/21 octombrie 2008 pentru modificarea unui articol din Codul Muncii, zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează şi în care este liber în şcoli sunt 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti (în Bucureşti şi alte câteva judeţe, chiar şi a treia zi de Paşti, astfel cum a fost negociată de sindicate), 1 Mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului (15 august), 1 Decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun (în Bucureşti şi alte câteva judeţe, chiar şi a treia zi de Crăciun, astfel cum a fost negociată de sindicate).

Anul acesta, cea de-a doua zi de Rusalii va fi în 8 iunie, motiv pentru care, elevii vor fi liberi şi atunci.

Totodată, potrivit unei note a Ministerului Educaţiei, trimisă în 9 aprilie 2009, inspectoratelor şcolare jdueţene şi al municipiului Bucureşti, sunt două zile libere pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Nota este semnată de secretarul de stat în MECI, Adriana Doina Pană.

Elevii s-au întors la cursuri din vacanţa de primăvară prilejuită de sărbătorile pascale în 20 aprilie.

Cursurile semestrului al II-lea se vor termina vineri, 12 iunie, vacanţa de vară fiind cuprinsă între 13 iunie şi 13 septembrie 2009.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici