Minus 18 grade Celsius la Joseni, cea mai scăzută temperatură din ţară

Mercurul din termometre a coborât, luni dimineaţă, până la minus 18 grade Celsius la Joseni (Harghita), fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în ţară în cursul acestei dimineţi.

53 afișări
Imaginea articolului Minus 18 grade Celsius la Joseni, cea mai scăzută temperatură din ţară

Minus 18 grade Celsius la Joseni, cea mai scăzută temperatură din ţară (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Meteo Miercurea Ciuc a declarat că minima de minus 18,1 grade Celsius a fost înregistrată de colegii săi din Joseni după ora 6.30 şi s-a menţinut la aceeaşi valoare timp de o oră.

Dimineaţa de luni a fost geroasă în tot judeţul Harghita, cu minime de minus 17 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi minus 15 grade Celsius la Topliţa.

La Bucin s-au înregistrat minus 13 grade Celsius, iar stratul de zăpadă măsoară 56 de centimetri.

Valorile termice înregistrate luni dimineaţă nu sunt neobişnuite în luna martie în judeţul Harghita, anul trecut, în 8 martie, fiind consemnate minus 23 de grade Celsius la Miercurea Ciuc.

Minima absolută a lunii martie în judeţ, de minus 29 de grade Celsius, s-a înregistrat în anul 1986 la Miercurea Ciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici