Minus 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură a anului

Cea mai scăzută temperatură din ţară din acest an s-a înregistrat, joi dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde mercurul din termometre a coborât până la minus 25 de grade Celsius.

34 afișări
Imaginea articolului Minus 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură a anului

Minus 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură a anului (Imagine din arhivă; Nicu Mircea/Mediafax Foto)

"Temperaturile de minus 25 de grade Celsius în aer şi de minus 28 de grade la sol au fost înregistrate în jurul orei 7.00. Scăderea a fost destul de bruscă, minima consemnată în această dimineaţă fiind cu 16 grade mai mică decât cea de ieri (miercuri - n.r.), la aceeaşi oră. A fost cea mai geroasă dimineaţă din acest an", a declarat meteorologul de serviciu de la staţia Miercurea Ciuc, Lajos Krisztina.

Temperaturile minime înregistrate în celelalte localităţi ale judeţului Harghita sunt de minus 24 de grade Celsius la Joseni, minus 16 la Topliţa, minus 15 la Bucin şi minus 12 grade la Odorheiu Secuiesc.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1985, la Miercurea Ciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici