MIRA a sesizat DNA cu privire la licitaţia maşinilor de poliţie

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) a sesizat DNA în cazul licitaţiei organizate de către Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru achiziţia autospecialelor de poliţie, a comunicat, miercuri, Biroul de presă al instituţiei.

70 afișări
Imaginea articolului MIRA a sesizat DNA cu privire la licitaţia maşinilor de poliţie

MIRA a sesizat DNA cu privire la licitaţia maşinilor de poliţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Toate licitaţiile de autovehicule organizate în ultima perioadă de timp de către structurile ministerului au făcut obiectul unei verificări a Corpului de control al MIRA, dispusă în urmă cu 3 săptămâni, la data de 22 septembrie, de către ministrul Internelor şi Reformei Administrative", precizează sursa citată.

În urma prezentării concluziilor Corpului de control în cazul licitaţiei organizate de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, ministrul Cristian David a dispus marţi sesizarea Departamentului Naţional Anticorupţie.

"Sesizarea şi materialul de control au fost înaintate, în această dimineaţă, Departamentului Naţional Anticorupţie. Totodată, ministrul Cristian David a cerut Inspectoratului General al Poliţiei Române, ca în regim de urgenţă, să dispună măsuri pentru suspendarea efectelor contractelor de achiziţie publică încheiate cu SC Ager Leasing IFN SA", spune sursa citată.

Semnarea contractului de achiziţie de autospeciale de către conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în calitate de ordonator de credit, a fost o decizie exclusivă a conducerii Poliţiei Române, care a gestionat derularea licitaţiei, mai arată MIRA.

"Aşa cum şi public a fost anunţat la începutul anului 2008, cu ocazia bilanţului Direcţiei Generale Anticorupţie, toţi ordonatorii de credite din MIRA au fost atenţionaţi în mod direct referitor la respectarea întocmai a procedurilor legale referitoare la achiziţiile publice, aflate în derulare sau pe care aceştia intenţionau să le realizeze", susţine MIRA.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că va sesiza instituţiile statului pentru o analiză foarte serioasă cu privire la autoturisme şi echipamente contractate de MIRA şi cu privire la prima etapă de realizare a obiectivelor asumate pentru ca România să poată să intre în spaţiul Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici