Mircea Raicu: Consiliul General al Capitalei va asigura banii pentru plata subvenţiei pentru încălzire

CGMB va asigura banii pentru plata subvenţiei pentru încălzire, iar Guvernul va plăti ajutoarele de încălzire diferenţiate prin primăriile de sector, aşa cum a făcut şi în ani precedenţi, a declarat duminică viceprimarul Mircea Raicu.

274 afișări
Imaginea articolului Mircea Raicu: Consiliul General al Capitalei va asigura banii pentru plata subvenţiei pentru încălzire

Mircea Raicu: Consiliul General al Capitalei va asigura banii pentru plata subvenţiei pentru încălzire (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

El a precizat că primarul general Sorin Oprescu s-a exprimat de o manieră "iresponsabilă" atunci când a afirmat că subvenţia pentru căldură nu mai poate fi plătită începând cu luna ianuarie.

"În Bucureşti, cetăţenii plătesc cel mai mic preţ pentru încâlzire. (...) Costurile aproximative lunare pentru încălzire vor fi de 120-150 de lei pentru o garsonieră, 180-200 de lei pentru două camere, 230-250 de lei pentru trei camere, 250-320 de lei pentru patru camere", a spus Mircea Raicu.

El a precizat că, în Bucureşti, preţul real al gigacaloriei este de 327 de lei, dar cetăţenii vor plăti numai 169 de lei, diferenţa fiind asigurată de la bugetul municipalităţii.

Mircea Raicu a spus că plata subvenţiei pentru căldură de către municipalitate nu este datorată lui Sorin Oprescu, ci CGMB, condus de PDL Bucureşti.

"Dacă municipalitatea plăteşte subvenţia, acest fapt nu se datorează lui Sorin Oprescu, ci CGMB, condus de PDL din Bucureşti. După Sorin Oprescu, bucureştenii ar fi plătit dublu, şi asta nu e o minciună. (...) Acum, de o manieră ipocrită, Sorin Oprescu îşi arogă meritele pentru preţul rezonabil la căldură", a spus Mircea Raicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici