Mironescu, Bratu, Pătraşcu şi Păun au părăsit arestul

Fostul secretar general în MAI, Laurenţiu Mironescu şi cele trei persoane acuzate în dosarul afacerilor ilegale din Portul Constanţa, eliberate în urma deciziei de marţi a ICCJ au părăsit arestul, în noaptea de miercuri spre joi.

403 afișări
Imaginea articolului Mironescu, Bratu, Pătraşcu şi Păun au părăsit arestul

Laurenţiu Mironescu (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Laurenţiu Mironescu - fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Liviu Bratu - adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Adrian Pătraşcu - ofiţer de poliţie, comandant al "Grupului de nave" Constanţa din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Corneliu Păun au ieşit din arestul Poliţiei Capitalei la miezul nopţii, atunci când a expirat perioada de arest preventiv, astfel cum a fost stabilită conform ultimei decizii de prelungire a mandatului.

La ieşirea din arest, Laurenţiu Mironescu s-a declarat mulţumit de decizia instanţei, apreciind că astfel îşi va putea pregăti mai bine apărarea, pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

El va pleca în cursul zilei de joi spre locuinţa sa din Eforie Sud.

Laurenţiu Mironescu, Liviu Bratu, Adrian Pătraşcu şi Corneliu Păun au fost puşi în libertate, după ce Completul de cinci judecători a admis recursurile făcute de ei împotriva deciziei prin care Secţia penală a instanţei supreme a prelungit cu 30 de zile, sâmbătă, măsura arestului preventiv în cazul lor.

În acest dosar sunt cercetate de procurorii anticorupţie 30 de persoane, dintre care 28 au fost arestate şi una a primit mandat de arestare în lipsă.

Astfel, în 25 mai au fost arestaţi Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, în prezent şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti, Liviu Costel Bratu şi Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncţi ai şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Adrian Sorin Pătraşcu, ofiţer de poliţie, comandant al "Grupului de nave" Constanţa din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, precum şi inspectori, lucrători, comisionari şi intermediari vamali, asociaţi şi administratori ai unor firme. De asemenea, instanţa a emis mandat de arestare preventivă în lipsă pentru El Haj Ahmad, cetăţean libanez, intermediar vamal.

În acest dosar este cercetat şi senatorul PDL Mircea Marius Banias, în cazul acestuia procurorii luând măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile, fiind acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare.

"Gruparea Mironescu" se ocupa cu "captura statului", noţiune care exprimă forma cea mai înaltă a corupţiei, respectiv corupţia generalizată, pentru care este nevoie de mulţi oameni, persoane bine plasate şi influente, susţin anchetatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici