Misiuni de poliţie aeriană, executate de Forţele Aeriene Române în urma detectării unor activităţi deasupra Mării Negre

Două misiuni de poliţie aeriană au fost executate de Forţele Aeriene Române în ultimele trei zile în urma detectării unor activităţi aeriene deasupra Mării Negre.

15431 afișări
Imaginea articolului Misiuni de poliţie aeriană, executate de Forţele Aeriene Române în urma detectării unor activităţi deasupra Mării Negre

Sursa foto: Facebook Cer Senin - Revista Forţelor Aeriene

Potrivit MApN, în perioada 17-19 februarie aeronave de tip F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR din cadrul Forţelor Aeriene Române au executat două misiuni de poliţie aeriană în spaţiul aerian naţional.

Dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene.

Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejón a ordonat decolarea aeronavelor aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană în România sub comandă NATO. Decizia a fost luată în urma detectării unor activităţi aeriene deasupra Mării Negre, în afara spaţiului aerian naţional.

Aeronavele militare româneşti au executat patrulare aeriană după care au revenit la aerodromul de bază pentru refacerea capacităţii de zbor, au explicat reprezentanţii MApN.

În prezent Forţele Aeriene Române execută, alături de militari din forţele aeriene ale Italiei, Germaniei şi Statelor Unite, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită sub comandă NATO pentru apărarea spaţiului aerian naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici