Misterul ţării în care ai cele mai mari şanse să scapi de COVID-19, deconspirat

  • Germania are o rată a mortalităţii cauzate de COVID-19 de 0,4%
  • Peste 80% din cei infectaţi cu noul coronavirus au sub 60 de ani, în acest stat
  • Până acum, la nivel global 350.000 de persoane au fost infectate şi au existat 16.000 de decese
4605 afișări
Imaginea articolului Misterul ţării în care ai cele mai mari şanse să scapi de COVID-19, deconspirat

COVID-19: Misterul ratei infime a mortalităţii din această ţară a fost deconspirat

Pe măsură ce pandemia ce coronavirus se răspândeşte în Europa, o ţară continuă să rămână o anomalie, scrie Bloomberg.

În ciuda a peste 25.000 de cazuri de infectare, care o poziţionează pe locul cinci, în clasamentul mondial, Germania continuă să declare o rată a mortalităţii de numai 0,4%, potrivit datelor colectate de Bloomberg de la autorităţile publice de sănătate. Spre comparaţie, în Italia, epicentrul pandemiei din Europei, rata mortalităţii este de 9,5%.

Există mai multe aspecte care pot explica faptul că Germania constituie o excepţie, dar toate au ca numitor comun o stare de fapt: COVID-19 nu a afectat într-o prea mare măsură vârstnicii şi persoanele vulnerabile din acest stat.

Autorităţile germane continuă să testeze asiduu, iar mai mult de 80% dintre persoanele infectate au sub 60 de ani. În Italia, ţară ce are o structură demografică similară Germaniei, virusul i-a afectat în special pe vârstnici.

Împreună, cele două ţări sunt cel mai bun exemplu că sfaturile autorităţilor de pretutindeni ca persoanele vârstnice să fie protejate sunt perfect întemeiate. În Italia, peste 70% din cei testaţi pozitiv au peste 50 de ani. În Germania, 82% dintre cei infectaţi sunt persoane cu vârste sub 60 de ani. Însă perspectiva ca virusul i-ar putea afecta şi pe vârstnici, îngrijorează autorităţile din Germania.

„Ne aflăm de abia în faza de început a pandemiei”, a declarat Lothar Wieler, preşedinte al Institutului Robert Koch.

Până acum, virusul a infectat 350.000 de persoane de-a lungul globului şi a provocat peste 16.000 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici