Mită pentru permise auto. Patru poliţişti din Arad sunt urmăriţi urmăriţi penal pentru fapte de corupţie

Patru poliţişti din Arad sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au probe că au luat mită între 200 şi 400 de euro de la candidaţi la examenul de permis auto pentru promovarea concursului.

533 afișări
Imaginea articolului Mită pentru permise auto. Patru poliţişti din Arad sunt urmăriţi urmăriţi penal pentru fapte de corupţie

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Timişoara au dispus urmărirea penală faţă de patru poliţişti din Arad.

Este vorba de comisarul şef Vasilică Bogdănel Mironescu, de comisarul de poliţie Daniel Berghezanu, de inspectorul principal de poliţie Ioan Gherheş şi de agentul şef de poliţie Ionuţ Tiberiu Stoica, la data faptelor şi în prezent poliţişti examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Arad.

În sarcina celor patru poliţişti s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru suspecţi, în calitate de poliţişti examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins şi primit de la mai mulţi candidaţi la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 şi 400 de euro pentru a fi ajutaţi să promoveze proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere.

„În concret, candidaţii la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta faţă a autoturismului cu care se desfăşura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, poliţiştii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate şi i-ar fi declarat admişi pe aceştia”, spun procurorii DNA.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici