Cristian Pomohaci, aplaudat de 200 de susţinători în faţa Mitropoliei din Sibiu, unde s-a judecat apelul său privind excluderea din biserică. Numărul de la maşină a atras toate privirile. UPDATE: BOR a dat un nou termen de judecată | GALERIE FOTO

Cristian Pomohaci a fost aplaudat marţi de circa 200 de susţinători, la ieşirea din Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde a fost judecat apelul său privind excluderea din biserică. Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru fostul preot Cristian Pomohaci, după ce acesta a cerut în scris să studieze dosarul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5327 afișări
Imaginea articolului Cristian Pomohaci, aplaudat de 200 de susţinători în faţa Mitropoliei din Sibiu, unde s-a judecat apelul său privind excluderea din biserică. Numărul de la maşină a atras toate privirile. UPDATE: BOR a dat un nou termen de judecată | GALERIE FOTO

Cristian Pomohaci, aplaudat de 200 de susţinători în faţa Mitropoliei din Sibiu, unde s-a judecat apelul său privind excluderea din biserică | GALERIE FOTO

Mitropolia Ardealului a transmis, marţi, că s-a stabilit un nou termen de judecată, 5 octombrie, pentru fostul preot Cristian Pomohaci, după ce acesta a solicitat în scris să studieze dosarul.

”În conformitate cu prevederile Regulamentului Autorităţilor Canonice Disciplinare şi ale Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, astăzi, 19 septembrie 2017, la sediul Mitropoliei Ardealului, s-a întrunit Consistoriul Mitropolitan pentru judecarea apelului formulat de către domnul Cristian Dorin Pomohaci. Fostul preot s-a prezentat în faţa membrilor Consistoriului Mitropolitan, solicitând, în scris, acordarea unui nou termen de judecată în vederea studierii dosarului de apel”, arată reprezentanţii Mitropoliei Ardealului, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, Consistoriul Mitropolitan a acordat un nou termen de judecată, pentru 5 octombrie.

Dacă reprezentanţii Consistoriului Mitropolitan îi vor da dreptate lui Cristian Pomohaci, acesta va putea rămâne preot, însă dacă decizia îi va fi nefavorabilă, rămâne în vigoare caterisirea, decisă la Alba Iulia.

Fostul preot Cristian Pomohaci contestă excluderea sa din biserică, iar Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a judecat, marţi, apelul.

Susţinătorii lui Pomohaci au blocat strada Mitropoliei din Sibiu

Circa 200 de susţinători ai lui Cristian Pomohaci au blocat, marţi, strada Mitropoliei din Sibiu, din faţa Catedralei Mitropolitane, unde mai mulţi preoţi care formează Consistoriul Mitropolitan au judecat apelul fostului preot, care contestă excluderea sa din biserică, după ce a fost acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.

Cei aproximativ 200 de oameni au venit din mai multe judeţe la Sibiu, la Mitropolia Ardealului, şi au blocat strada unde s-a desfăşurat Consistoriul Mitropolitan, după ce au auzit că urmează să iasă de la judecarea apelului fostul preot Cristian Pomohaci.

Fostul preot Cristian Pomohaci a ajuns la Sibiu cu puţin înainte de ora 9.00 cu o maşină care avea numărul CJ-77-DUH. Judecarea apelului a început în jurul orei de 11.00.

La ieşirea din Catedrala Mitropolitană din Sibiu, Cristian Pomohaci a fost aplaudat de circa 200 de susţinători.

Oamenii spun că nu cred în acuzaţiile aduse la adresa preotului şi precizează că au venit să-l susţină cum şi el i-a susţinut pe ei.

”Am venit din Maramureş, de la Borşa, pentru că Iisus Hristos a fost răstignit şi nu vreau să fie răstignit părintele Cristian Pomohaci. El ne-a ajutat de fiecare dată. Eu, în 5 mai 2010 m-am dus la Moşuni cu cangrenă la picior şi cu ajutorul părintelui, cu post şi rugăciune de la el, am scăpat de boală. Astăzi am venit să spun la toată lumea că părintele trebuie lăsat în pace, că nu este vinovat”, a spus unul dintre enoriaşii, Danciu Grigore.

Decizia Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului urmează să fie dată publicităţii ulterior.

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a judecat marţi apelul fostului preot Cristian Pomohaci.

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului i-a trimis citaţie lui Cristian Pomohaci că a admis audierea martorilor propuşi de acesta la declararea apelului, iar instanţa bisericească i-a oferit posibilitatea să-şi aleagă un apărător bisericesc.

În funcţie de hotărârea care va fi adoptată în acest caz de Sinodul Mitropolitan, Cristian Pomohaci poate face recurs, la Consistoriul Superior Bisericesc.

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, "ceva special", amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici