Mitropolitul Daniel al Moldovei va asigura locotenenţa până la alegerea noului patriarh

Mitropolitul Daniel al Moldovei va asigura locotenenţa până la alegerea noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, a decis, marţi, Sinodul Permanent al BOR, a anunţat episcopul vicar patriarhal Vincenţiu Ploieşteanul.

2 afișări
Imaginea articolului Mitropolitul Daniel al Moldovei va asigura locotenenţa până la alegerea noului patriarh

Mitropolitul Daniel al Moldovei va asigura locotenenţa până la alegerea noului patriarh

Sinodul Permanent a mai decis că şi Mitropolitul Daniel poate candida pentru calitatea de Patriah al Bisericii Ortodoxe Române iar, în cazul în care îşi va depune candidatura, locul lui va fi luat de cel mai în vârstă Mitropolit, respectiv cel al Banatului, Nicolae Corneanu.

Episcopul vicar a mai spus că exact în data de 3 august, a anului 1986, era înmormântat înaintaşul lui Teoctist Arăpaşu, Patriarhul Iustinian.

Referindu-se la ceremonialul înhumării, episcopul vicar a explicat că, după Sfânta Liturghie de vineri, va avea loc şedinţa comemorativă a Sfântului Sinod, apoi trupul neînsufleţit va fi înmormântat în Catedrala Patriarhală, unde se află şi mormântul Patriarhului Iustinian. Slujba de înmormântare va fi cea a călugărilor, puţin diferită de slujba tradiţională.

Când va fi gata Catedrala Mântuirii Neamului trupul Patriarhului Teoctist va fi mutat acolo.

Vincenţiu Ploieşteanu a precizat că nu există nici un testament sau menţiune specială privind locul în care să fie înmormântat Patriarhul Teoctist.

Episcopul vicar a mai spus că într-o discuţie pe care a avut-o cu Patriarhul Teoctist, duminică seară, a stabilit o întâlnire pentru ziua de joi, acesta neintuindu-şi sfârşitul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici