Mizerie, rugină, insecte şi brânză expirată, motive pentru care ANPC vrea închiderea a două magazine cunoscute din Capitală. Recţia reprezentanţilor

  • Brânză expirată, frigidere murdare, cu insecte şi rugină au fost găsite la 4 supermarketuri Cora din Capitală, de către inspectorii ANPC.
  • Pentru abateri, două dintre magazine ar putea fi închise şase luni, iar în cazul altora s-au închis anumite sectoare.
10426 afișări
Imaginea articolului Mizerie, rugină, insecte şi brânză expirată, motive pentru care ANPC vrea închiderea a două magazine cunoscute din Capitală. Recţia reprezentanţilor

Mizerie, rugină, insecte şi brânză expirată, motive pentru care ANPC vrea închiderea a două magazine Cora

UPDATE: Reprezentanţii Magazinelor Cora au transmis, vineri, după ce inspectorii ANPC au găsit nereguli grave la patru magazine din Capitală şi pentru două au propus închidere temporară, că multe dintre situaţii au fost deja remediate.

„În urma controalelor au fost constatate o serie de situaţii pe care le rezvolvăm în cel mai scurt timp. Cea mai mare parte dintre acestea au fost deja remediate până la această oră. Relaţia cora cu autorităţile este una constantă şi de dialog. Apreciem de fiecare dată observaţiile experţilor ANPC şi colaborăm pentru îmbunătăţirea activităţii”, au transmis reprezentanţii Magazinelor cora.

Aceştia îşi asigură clienţii că au implementat toate măsurile de siguranţă sanitară şi alimentară în magazine, care sunt certificate Safeguard, astfel încât aceştia să aibă o experienţă plăcută şi sigură la cumpărături.

Magazinele cora sunt deschise pentru toţi clienţii”, mai spun cei de la cora.

Brânză expirată, frigidere murdare, cu insecte şi rugină au fost găsite la 4 supermarketuri cora din Capitală, de către inspectorii ANPC. Pentru abateri, două dintre magazine ar putea fi închise şase luni, iar în cazul altora s-au închis anumite sectoare.

Echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) din Regiunea Bucureşti-Ilfov, coordonate de vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, au verificat, vineri, cele 4 puncte de lucru ale SC România Hypermarche SRL (Magazinele Cora).

În urma controlului, au fost înregistrate mai multe abateri grave, fiind date amenzi în valoare totală de 120.000 lei.

De asemenea, au fost luate şi alte măsuri având în vedere situaţia găsită în timpul controlului.

Astfel, s-a oprit definitiv de la comercializare şi s-au retras din consum toate produsele alimentare neconforme găsite în cele 4 magazine. S-a oprit, totodată, temporar, prestarea serviciului la raioanele cu vitrină asistată la mezeluri, cofetărie, peşte, produse alimentare promoţionale (la Cora Lujerului), la legume-fructe, gastro, cofetărie, măsline vrac (la Cora Pantelimon), la legume-fructe, gastro, cofetărie, brânzeturi şi carne vrac (la Cora Văcăreşti - incinta Mall Sun Plaza) şi gastro (la Cora Alexandriei).

De asemenea, s-a propus închiderea unităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru Cora Pantelimon şi Alexandriei.

Inspectorii ANPC au făsit la comercializare fructe şi legume ca fiind calitatea I, când în realitate acestea prezentau modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, fiind improprii consumului uman.

Lipsea informarea consumatorilor asupra faptului că, la anumite sortimente de citrice, coaja nu este destinată consumului uman.

Au fost găsite produse cu data limită de consum depăşită. De asemenea, nu se respecta temperatura de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro şi nici temperatura indicată de producători pentru o serie de produse alimentare.

Inspectorii ANPC spun că se utilizau materii prime cu data limită de consum depăşită şi coşuri de gunoi fără capac, în zona de gătire. Totodată, s-au găsit ventilatoare ale agregatelor frigorifice, precum şi agregate frigorifice neigienizate, produse ambalate fără a avea etichete cu data deschiderii pentru a se putea stabili conformitatea acestora, la vânzare, la vitrina asistată.

Au mai fost găsite insecte moarte sub tăvile de expunere din vitrinele asistate şi depuneri masive de praf pe ventilatoarele agregatelor vitrinei asistate. Pe etichetele de produs lipsea menţiunea prezenţei ingredientelor cu potenţial alergen, în produsele preparate în magazine şi alte deficienţe de etichetare a produselor realizate în unitate. Inspectorii ANPC au găsit şi arsuri de la congelare la produsele congelate sau acumulări de gheaţă în amabla. Vitrinele frigorifice de la raioanele de produse congelate nu erau igienizate, iar unele vitrine frigorifice aveau cu rugină, exfolieri ale vopselei, grad avansat de uzură sau aveau în interior resturi alimentare, acumulări de apă şi mucegai. Diferite tipuri de murături (în oţet) nu aveau precizată originea oţetului, iar unele dintre ele erau prezentate ca murături în oţet, iar în lista de ingrediente se declara acid acetic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici