Moartea lui Ilie Balaci, circumstanţe dubioase: Dosar penal de moarte SUSPECTĂ şi anchetă a Ministerului Sănătăţii la Ambulanţă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat pentru MEDIAFAX, că a trimis corpul de control la Craiova, pentru a verifica modul în care a acţionat ambulanţa în cazul lui Ilie Balaci. Pintea a mai spus că familia a fost cea care a semnalat anumite suspiciuni şi că în cel mult 2 zile ancheta e gata.

4124 afișări
Imaginea articolului Moartea lui Ilie Balaci, circumstanţe dubioase: Dosar penal de moarte SUSPECTĂ şi anchetă a Ministerului Sănătăţii la Ambulanţă

Ministerul Sănătăţii a deschis o ANCHETĂ în cazul morţii lui Ilie Balaci. Sorina Pintea: Familia a ridicat suspiciuni

„Ilie Balaci este eroul nostru naţional şi familia a ridicat nişte suspiciuni legate de modul în care a acţionat ambulanţa. În aceste condiţii, este de datoria noastră să verificăm exact ce s-a întâmplat acolo. Astfel, o echipă a Ministerului Sănătăţii, împreună cu reprezentanţi ai Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă se deplasează astăzi (luni, n.r) la Craiova pentru a putea verifica aceste lucruri. În maxim două zile (se va încheia ancheta, n.r.)”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Tania Vîlceanu, a declarat, duminica seara, pentru MEDIAFAX că o ambulanţă SMURD a fost trimisă în sprijinul ambulanţei SAJ, la casa lui Ilie Balaci.

„Prima ambulanţă SAJ a ajuns la el, iar ambulanţa de la SMURD s-a trimis în sprijinul ambulanţei SAJ. A fost cerută în sprijin, nu pentru că SAJ-ul nu se descurca. În momentul în care se face masajul cardiac se depune un efort foarte mare şi din cauza aceasta (s-a trimis – n.r.), în sprijin. Am trimis tot o ambulanţă cu medic. Ambulanţa SMURD a fost cu medic”.

Întrebată dacă ambulanţa SAJ avea medic, Tania Vîlceanu a răspuns: „Avea şi ambulanţa SAJ medic, pentru că medicul a solicitat sprijinul ambulanţei SMURD cu medic”.

A fost deschis dosar de moarte suspectă

Un dosar de moarte suspectă a fost deschis în cazul morţii lui Ilie Balaci. „Când medicul de familie nu emite certificat constatator al decesului, se întocmeşte acest dosar, se dispune efectuarea unei autopsii, care va stabili cauzele decesului”, spun poliţiştii doljeni.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este necesară respectarea unor norme procedurale, care includ şi efectuarea unei necropsii.

„Da, dosarul de moarte suspectă a fost deschis încă de la momentul sesizării. Este procedura obişnuită, în sensul că atunci când medicul de familie nu emite certificat constatator al decesului, se întocmeşte acest dosar, se dispune efectuarea unei autopsii, care va stabili cauzele decesului. E o procedură normală, nu că ar exista vreo suspiciune, dar aşa cum am zis sunt necesare şi rezultatele unei necropsii”, a spus Cosmin Grădinaru.

Ilie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români, a murit duminică, la vârsta de 62 de ani. Fostul internaţional a suferit un accident vascular cerebral duminică, în timp ce se afla acasă, în Craiova. Medicii de la Spitalul din Craiova au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru el, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craiova, Cristina Geormăneanu. Ilie Balaci nu a mai ajuns la spital.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici