Moartea timpurie a unui bărbat de 25 de ani face posibilă salvarea altor vieţi. Medic: „Este un gest de profundă empatie şi solidaritate”

  • Trei vieţi au fost salvate de moartea unui tânăr de 25 de ani.
  • Intervenţia chirurgicală de la Sibiu a fost complexă, cu atât mai mult cu cât s-a desfăşurat în pandemie.
1468 afișări
Imaginea articolului Moartea timpurie a unui bărbat de 25 de ani face posibilă salvarea altor vieţi. Medic: „Este un gest de profundă empatie şi solidaritate”

Conform celor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, intervenţia chirurgicală a fost una complexă, cu atât mai mult cu cât s-a desfăşurat în condiţiile dificile, determinate de pandemie.

Donatorul a fost un tânăr de 25 de ani, cu traumatism cranio-cerebral şi edem cerebral sever şi sângerări cerebrale difuze, a cărui viaţă nu a mai putut fi salvată de către medici, dar care a redat viaţa altor oameni.

Tânărul a fost diagnosticat în moarte cerebrală, iar familia sa a acceptat prelevarea organelor.

Intervenţiile de prelevare a ficatului şi rinichilor au fost realizate de echipele de profesionişti ale Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar organele recoltate au redat bucuria vieţii pentru alţi 3 români, a căror unică şansă era o intervenţie de transplant.

Intervenţia de prelevare a plămânilor a fost realizată de o echipă de medici a Eurotransplant, în condiţiile în care pe teritoriul României nu a existat un receptor compatibil pentru plămân.

„Procesul este, încă din start, unul deosebit de complex, deoarece vorbim despre unul dintre cele mai grele momente: pierderea unei vieţi omeneşti, care însă duce la salvarea altor vieţi, în urma acceptului pentru donarea organelor. Este un gest de profundă empatie şi solidaritate pentru care mulţumim familiei. Nu există cuvinte suficiente pentru a sublinia importanţa unui astfel de gest. Ulterior obţinerii acordului acţionăm contra-cronometru ca o echipă unită de acelaşi scop: salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă de supravieţuire”, arată dr. Tiberiu Daniel Toabeş.

Acreditarea centrelor de prelevare de organe se face o dată la cinci ani, iar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este acreditat pentru activitatea de organe şi ţesuturi prin decizia Agenţiei naţionale de Transplant cu nr. 57/17.12.2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici