Modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic, pe site-ul Ministerului Educaţiei

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a publicat pe site-ul instituţiei modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a, acest tip de evaluare înlocuind, începând cu anul şcolar 2007-2008, testele naţionale şi având regim de teze semestriale.

76 afișări
Imaginea articolului Modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic, pe site-ul Ministerului Educaţiei

Modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic, pe site-ul Ministerului Educaţiei

Potrivit unui comunicat de presă al MECT, pentru fiecare disciplină a fost publicat câte un model de subiect, baremul de evaluare, precizări/explicaţii privind modalităţile de rezolvare în raport cu obiectivele de referinţă sau alte informaţii utile.

Subiectele sunt elaborate de către Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, conform programei şcolare parcurse până la data desfăşurării tezei, în conformitate cu temele selectate din programa şcolară şi comunicate şcolilor.

Durata fiecărei teze cu subiect unic este de două ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Disciplinele la care se susţin teze în clasa a VII-a sunt limba şi literatura română, matematică, respectiv limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Elevii de clasa a VIII-a vor susţine teze cu subiect unic la limba şi literatura română, matematică şi geografie sau istorie, la alegere. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine o probă de limba şi literatura maternă. Pentru aceştia din urmă, subiectele vor fi asigurate în limba maternă studiată.

În semestrul I, calendarul tezelor, comun pentru clasele a VII-a şi a VIII-a, are următoarea configuraţie: 30 noiembrie 2007 - limba şi literatura maternă, 5 decembrie 2007 - matematică, 11 decembrie 2007 - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a), 14 decembrie 2007 - limba şi literatura română, 11 ianuarie 2008 - depunerea contestaţiilor.

În situaţii speciale, temeinic motivate, elevii susţin teza cu subiect unic la care au absentat în perioadele speciale de teze prevăzute prin calendar.

Pentru semestrul I, elevii pot susţine teza la care au absentat în perioada specială din luna februarie sau în cea din lunile mai - iunie.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici