Modelele de subiecte pentru probele orale la Bac 2009, publicate de MECT

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a publicat, miercuri, modelele de subiecte pentru probele orale ale examenului naţional de Bacalaureat 2009.

557 afișări
Imaginea articolului Modelele de subiecte pentru probele orale la Bac 2009, publicate de MECT

Modelele de subiecte pentru probele orale la Bac 2009, publicate de MECT (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit MECT, cei interesaţi pot găsi modele de subiecte la discipline limba engleză, limba franceză, limba germană modernă, limba şi literatura germană maternă, limba şi literatura croată, limba şi literatura italiană, limba şi literatură maghiară, limba şi literatura română, limba şi literatura slovacă - profil real şi uman, limba şi literatura spaniolă, limba şi literatura turcă maternă - profil teologic si pedagogic, limba şi literatura turcă modernă, limba şi literatura bulgară - profil uman, limba şi literatură sârbă - profil real şi uman, limba şi literatură ucraineană, limba rusă şi limba rusă pentru minorităţi.

Cu excepţia probei orale de limba şi literatura română, în cazul căreia sunt disponibile patru variante, pentru celelalte discipline sunt prezentate câte un model de subiect, baremul de evaluare, precizări şi explicaţii privind modalităţile de rezolvare în raport cu obiectivele de referinţă sau alte informaţii utile, a precizat sursa citată.

Subiectele care se vor regăsi pe biletele de examen din sesiunile anului 2009 vor fi realizate de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, în perioada martie - iunie 2009, pe baza unei proceduri speciale.

Subiectele pot să conţină unul sau două texte literare sau non-literare, urmate de două-trei cerinţe specifice, cu un grad de complexitate care să permită tratarea integrală în 10-15 minute.

Pentru probele scrise la examenul de Bacalaureat 2009 se păstrează aceleaşi modele ca la examenul din 2008, disponibile pe site-ul www.www.subiecte2009.edu.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici