Moderna, Pfizer sau AstraZeneca?

  • Vaccinul Pfizer are o eficacitate de 95% şi a fost folosit pentru vaccinare în întreaga lume
  • Moderna a fost al doilea vaccin aprobat cu o eficacitate de 94,1%
  • Serul AstraZeneca are o eficacitate de 62,6%
29599 afișări
Imaginea articolului Moderna, Pfizer sau AstraZeneca?

Moderna, Pfizer sau AstraZeneca?

Ştii deja, avem trei vaccinuri anti-covid pe piaţă, Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Mulţi dintre oameni nu ştiu diferenţa între seruri şi cu toate astea sunt reţinuţi când vine vorba de vaccinarea cu unul anume.

Ţi s-a întâmplat şi ţie să auzi în cercul tău de prieteni, nu am încredere în Moderna, vreau doar Pfizer sau Astrazeneca. Părerile sunt împărţite în privinţa încrederii în anumite companii producătoare de vaccinuri, dar uite ce zice medicul Sandra Alexiu.

„Oamenii îşi doresc să aleagă din cauza fricii şi a panicii şi a dorinţei de a scăpa cât mai repede din această situaţie. Există o temere că o eficacitate mai scăzută ar fi mai puţin utilă, dar noi trebuie să ştergem această temere pentru că nu este adevărată. În realitate, orice vaccin care are o eficacitate peste 50% ne ajută să facem un pas înainte spre oprirea pandemiei şi să oprim cazurile grave”, afirmă medicul Alexiu Sandra.

Matei are 22 de ani. A respectat cu stricteţe măsurile de siguranţă şi igienă şi a reuşit să se ferească de infecţia cu virusul Sars-Cov-2. Vrea să se vaccineze, a studiat cu atenţie informaţiile despre fiecare ser în parte şi a ales, vrea vaccinul de la Pfizer.

„Din câte m-am documentat este mai eficient, nu neapărat mai eficient ca Moderna, dar îmi oferă şi nu, e o discuţie cu dus întors, faţă de faptul că a fost primul care a ieşit pe piaţă, dar eu merg pe principiul că a fost şi cel mai testat până acum pe populaţie şi nu am auzit cazuri foarte grave de efecte adverse, deci pe el aş merge ca siguranţă”, a spus Bărgău Matei Alexandru.

„Faptul că avem vaccinuri cu mai multe feluri de eficacităţi, dar toate sunt foarte bune, nu ar trebui să ne lase să ne gândim prea mult atâta vreme cât lupta asta este contracronometru”, a menţionat medicul Sandra Alexiu. 

Campania de vaccinare în România a început pe 27 decembrie cu vaccinul Pfizer. Pe 4 februarie cu serul de la Moderna şi pe 15 februarie cu AstraZeneca. În total, până acum s-au vaccinat peste 850 de mii de români.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici