Monica Lewinsky face senzaţie şi la 50 de ani. Le ademeneşte pe femei cu imagini fierbinţi şi cu vorbe puternice

Fosta stagiară de la Casa Albă, acum în vârstă de 50 de ani, este imaginea casei americane de modă pentru femei Reformation.

1681 afișări
Imaginea articolului Monica Lewinsky face senzaţie şi la 50 de ani. Le ademeneşte pe femei cu imagini fierbinţi şi cu vorbe puternice

Monica Lewinsky, într-o fotografie din campania brandului Reformation

Monica Lewinsky, activista anti-bullying care s-a trezit în centrul unei scandal mondial în anii 1990 ca urmare a unei aventuri cu preşedintele american Bill Clinton, a fost recrutată de un brand de modă important.

Lewinsky a fost aleasă de casa de modă pentru femei Reformation pentru a invita femeile să voteze la alegerile din SUA din noiembrie. „Tu ai puterea” este sloganul de forţă folosit de campania desfăşurată împreună cu Vote.org, pentru a aminti de „puterea” care poate fi exprimată mergând la vot.

„Votarea înseamnă să-ţi foloseşti vocea pentru a fi auzit şi este cel mai important aspect al democraţiei”, a spus Monica Lewinsky pe site-ul companiei.

Relaţia cu Bill Clinton

Când avea 21 de ani, Monica s-a trezit în centrul unui scandal legat de o relaţie romantică cu preşedintele american de atunci, Bill Clinton, cu 27 de ani mai mare decât ea. În 1995, s-a alăturat Casei Albe ca stagiară de vară neremunerată (mai târziu, a fost angajată în posturi plătite la Casa Albă şi la Pentagon).

În câţiva ani, însă, imaginea şi cariera i-au fost distruse, după ce autorităţile au descoperit o serie de întâlniri sexuale pe care le-a avut cu preşedintele de atunci. Clinton s-a confruntat cu demiterea prezidenţială, în timp ce a îndurat decenii de misoginism şi ameninţări cu moartea.

„Peste noapte, am trecut de la o persoană obişnuită la o persoană umilită public”, a spus ea într-un TED Talk din 2015. Lewinksy descrisese relaţia cu Clinton drept un „abuz grosolan de putere” pe care acesta din urmă l-a negat iniţial, pentru ca ulterior să admită existenţa unui „contact fizic intim nepotrivit”.

Subiectul a dominat agenda publică din SUA în 1998 şi în 1999. „El a fost cel mai puternic om de pe planetă, cu suficientă experienţă de viaţă pentru a şti mai multe decât mine”, a comentat Lewinksy.

Monica a revenit în public acum 10 ani

De când a reapărut în public, în 2014, Monica a vorbit în mod regulat despre hărţuirea cibernetică, numindu-se „pacientul zero” în privinţa tendinţei care cucereşte web-ul. Campania Reformation o prezintă pe Lewinsky îmbrăcată într-un trenci din piele, cu un costum roşu aprins din două piese, pulovere şi alte ţinute de afaceri.

„Este un an electoral foarte important şi încrederea în instituţiile mari este destul de scăzută”, se poate citi pe site-ul Reformation. „Noi am înţeles. Nu vrem să fim un alt brand care vă spune doar să votaţi, aşa că am colaborat cu experţii de la Vote.org”.

Uimită că a ajuns la 50 de ani

Ca parte a campaniei, site-ul Reformation conţine informaţii despre înregistrarea la vot. De asemenea, compania a făcut o donaţie de 25.000 de dolari către Vote.org, cea mai mare organizaţie nonpartizană din ţară care lucrează pentru a încuraja oamenii să participe la procesul de vot.

Într-un interviu publicat luni în revista Elle, Lewinsky a spus că parteneriatul este un răspuns la frustrarea şi apatia crescândă a alegătorilor, înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. „Toţi trebuie să ne reamintim unul altuia că nu putem lăsa asta să ne împiedice să votăm, pentru că aşa ne folosim vocea. Acolo stă puterea noastră”, a spus ea revistei.

Reformation a angajat un antrenor de mişcare (un expert specializat în analiza, educarea şi îmbunătăţirea stilurilor de mişcare ale unui individ) pentru a lucra cu Monica Lewinsky, înainte de şedinţa foto cu Zoey Grossman. „Nu ştiu dacă sună banal, dar cred că o modalitate prin care femeile se pot simţi împuternicite este să-şi recunoască slăbiciunile şi să ceară ajutor”, a spus fosta stagiară Clinton despre decizia ei de a deveni model.

În interviul din paginile Elle, a mai spus că împlinirea de 50 de ani în timpul verii a fost un „adevărat cadou”. „A fost un an de acceptare. Am reuşit să accept multe lucruri despre mine şi despre viaţa mea şi despre locul în care mă aflu, iar asta înseamnă să ajung la 50 de ani a fost uimitor”, a spus ea. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici