Monica Pop, oftalmolog: Gorbunov nu trebuia eliberat pentru glaucom

Doctorul Monica Pop, directorul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Capitală apreciază că, având în vedere diagnosticul pus lui Serghei Gorbunov, eliberarea sa nu se impunea, existând varianta aducerii sale sub pază la clinică, pentru tratament.

262 afișări
Imaginea articolului Monica Pop, oftalmolog: Gorbunov nu trebuia eliberat pentru glaucom

Monica Pop, oftalmolog: Gorbunov nu trebuia eliberat pentru glaucom

"Nu era necesară eliberarea acestuia. Afecţiunea sa, glaucom, nu este nicidecum una care să-i pună viaţa în pericol. Se putea proceda, ca în cazul altor deţinuţi, la aducerea lui la spital, sub pază, pentru tratament", a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, Monica Pop.

Institutul de Medicină Legală din Craiova, unde a fost examinată situaţia medicală a lui Serghei Gorbunov, a recomandat în cazul acestuia - având în vedere atacurile de glaucom de care suferea - fie întreruperea executării pedepsei pentru două-trei luni, fie internarea lui sub pază într-un spital.

Conform unui comunicat de sâmbătă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), medicii legişti au scris, în raportul de expertiză medico-legală a lui Gorbunov, că acesta suferă de "subatacuri de glaucom cu unghi închis" şi de "rectocolită ulcero-hemoragică".

Citeşte şi:

IPJ Braşov: Serghei Gorbunov, suspect în cazul asasinatului (Video)

IML Craiova: Afecţiunile lui Gorbunov nu puteau fi tratate în reţeaua ANP

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici