Morar: Citarea la DNA nu se face în funcţie de succesul sau insuccesul în alegeri

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a declarat, joi, la RFI, că dosarele DNA nu sunt "politice" şi că citarea unor persoane, cum ar fi Adrian Năstase sau Paul Păcuraru, nu se face în funcţie de succesul sau insuccesul în alegeri.

21 afișări
Imaginea articolului Morar: Citarea la DNA nu se face în funcţie de succesul sau insuccesul în alegeri

Morar: Citarea la DNA a unor persoane nu se face în funcţie de succesul sau insuccesul în alegeri (Imagine: Mediafax Foto)

"De trei ani de zile, tot timpul dosarele noastre apar «în anumite momente», se spune, «în anumite momente". De fapt, dosarele noastre apar potrivit ritmului lor de soluţionare. Atunci când procurorul îşi termină un dosar, îl trimite în instanţă sau dă soluţie de netrimitere, atunci când procurorul are nevoie de o citare, citează omul", a spus Daniel Morar.

În legătură cu venirea lui Adrian Năstase şi a lui Paul Păcuraru la DNA, procurorul şef Daniel Morar a spus că aceştia şi alte persoane care au fost implicate în campania electorală au fost citate şi în octombrie sau noiembrie, dar au cerut procurorilor să amâne audierea sau prezentarea materialelor de urmărire penală până după alegerile parlamentare.

"Ca să discutăm concret de ce au venit aceste persoane (Năstase, Păcuraru - n.r.) acum la DNA, va spun că nu e nicio coincidenţă, întrucât aceste două persoane, plus şi altele care au fost implicate în campania electorala, au fost citate şi anterior la DNA de către procurori, în cursul lunilor octombrie şi noiembrie, nu s-au prezentat şi au solicitat procurorilor să le amâne audierea sau prezentarea materialului, sau realizarea altor acte procedurale, până dupa 30 noiembrie, până după data alegerilor, iar procurorii le-au acceptat aceste cereri", a explicat Daniel Morar.

Morar a adăugat că dosarele DNA nu sunt "politice" şi că nu are nicio legătură succesul în alegeri cu citarea într-un dosar penal.

"Nu în funcţie de succesul sau insuccesul în alegeri, de poziţia unei persoane este citată acea persoană la DNA, chiar nu are nicio legătură succesul în alegeri cu citarea într-un dosar penal. Nu sunt dosare politice, sunt dosare obişnuite şi lucrurile merg în ritmul lor", a mai spus Daniel Morar.

Citeşte şi

Năstase: Am câştigat un nou mandat de deputat şi evident că trebuia să fiu chemat la DNA

Fostului ministru Păcuraru i-a fost prezentat materialul de urmărire

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici