Motoc spune că România nu va trimite mai mulţi militari în Afganistan, în 2016

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat, vineri, că în 2016 România nu va trimite mai mulţi militari în Afganistan faţă de acest an, iar, ”foarte probabil”, angajamentul ţării noastre va rămâne "la un nivel comparabil celui din 2015".

191 afișări
Imaginea articolului Motoc spune că România nu va trimite mai mulţi militari în Afganistan, în 2016

Motoc spune că România nu va trimite mai mulţi militari în Afganistan, în 2016 (Imagine: Silvia Ilie/Mediafax Foto)

CSAT a aprobat, joi, creşterea numărului de forţe armate care vor participa la misiuni NATO în Afganistan şi Balcani în 2016, la 1.181 de militari, cu 158 mai mult decât anul acesta.

La o zi de la această decizie, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat însă că ”este foarte probabil că angajamentul României în Afganistan, în cadrul misiunii Resolute Support, va trebui să rămână la un nivel comparabil celui din 2015”.

”Misiunea, care este o misiune de asistare, de consiliere, de pregătire a forţelor afgane, atât a forţelor armate, cât şi a forţelor de securitate, nevoile acestea vor rămâne considerabile şi în 2016", a spus Motoc.

Întrebat, în acest context, care este explicaţia suplimentării numărului forţelor puse la dispoziţie, în anul 2016, de către Ministerul Apărării Naţionale, pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului naţional, Motoc a afirmat că "nu este un număr în plus, ci un număr apropiat", iar variaţiile sunt legate strict de logistică.

"Variaţiile nu reprezintă mutaţii determinate de misiuni sau operaţii noi. Este vorba doar despre o ajustare a rotaţiei. Avem în vedere aceleaşi misiuni şi operaţii în afara teritoriului", a declarat ministrul Apărării.

În prezent, România are în Afganistan 640 de militari, dintre care 200 de ofiţeri instructori pentru trupele afgane, 420 de militari cu misiunea de protecţie a forţelor în perimetrul şi în vecinătatea aeroportului Kandahar, precum şi 20 de militari pentru asigurarea segmentului logistic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici