Motodeltaplanul prăbuşit la Galaţi era monitorizat de o lună de către poliţiştii de frontieră

Un aparat de zbor cu aceleaşi caracteristici ale motodeltaplanului prăbuşit, joi dimineaţă, în judeţul Galaţi, era monitorizat de către poliţiştii de frontieră încă din luna martie, când a fost depistat pentru prima dată zburând în zona de frontieră din apropierea Galaţiului.

568 afișări
Imaginea articolului Motodeltaplanul prăbuşit la Galaţi era monitorizat de o lună de către poliţiştii de frontieră

Motodeltaplanul prăbuşit la Galaţi era monitorizat de o lună de către poliţiştii de frontieră (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"În luna martie, un aparat de zbor cu acealeaşi caracteristici a fost depistat în zonă cu ajutorul aparatelor cu termoviziune. În ce priveşte ipoteza potrivit căreia cu ajutorul acestui motodeltaplan se făcea trafic cu ţigări, precizez că la locul accidentului nu au fost găsite decât 17 pachete de ţigări", a afirmat Oana Galu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Marcel Codiţă, a precizat că în acest caz a început o anchetă şi că procurorii verifică circumstanţele în care s-a produs accidentul, dar încearcă şi identificarea pilotului şi a aparatului de zbor.

"Motodeltaplanul a fost ridicat de la locul accidentului şi urmează identificarea şi expertizarea acestuia. Până în acest moment nu a fost încă identificată nici victima", a declarat procurorul gălăţean.

Joi dimineaţă, un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbuşit în zona localitatăţii Scânteieşti din judeţul Galaţi, pilotul pierzându-şi viaţa.

La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din doi procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi şi specialişti criminalişti, fiind de asemenea prezent un reprezentant local al Autorităţii Aeronautice Române.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că aparatul de zbor nu este înmatriculat în România.

"Motodeltaplanul, care nu este înmatriculat în România, s-a prăbuşit la aproximativ 20 de kilometri de Galaţi, pe raza localităţii Scânteieşti. Bărbatul care conducea acest aparat a decedat. Se fac în continuare cercetări pentru identificarea acestuia", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă.

Surse judiciare afirmă că motodeltaplanul este înmatruiculat în Republica Moldova, iar la bordul acestuia s-ar fi aflat un cetăţean moldovean.

Aceleaşi surse spun că în momentul prăbuşirii motodeltapanul ar fi transportat ţigări de contrabandă din Republica Moldova

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 5.15, fiind anunţat de către un localnic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici