MS: Peste 900 de persoane din zonele afectate de inundaţii au fost vaccinate, majoritatea copii

Peste 900 de persoane din zonele afectate de inundaţii au fost vaccinate la nivel naţional cei mai mulţi fiind copii, aceştia fiind imunizaţi împotriva difteriei şi a tetanosului, informează Ministerul Sănătăţii.

37 afișări
Imaginea articolului MS: Peste 900 de persoane din zonele afectate de inundaţii au fost vaccinate, majoritatea copii

MS: Peste 900 de persoane din zonele afectate de inundaţii au fost vaccinate, majoritatea copii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul Sănătăţii monitorizează prin direcţiile de sănătate publică situaţia epidemiologică şi starea de sănătate a persoanelor aflate în judeţele calamitate.

Potrivit statisticilor MS, până la sfârşitul săptămânii trecute au fost distribuite în teritoriu peste 100.000 de tablete clorigene şi 449 kilograme de clor de var, ambele substanţe utilizate pentru dezinfecţia apei din fântâni.

Peste 1.500 doze de vaccin antitetanic au fost puse la dispoziţia judeţelor afectate de inundaţii.

La nivel naţional, împotriva hepatitei A au fost imunizate 11 persoane, iar alte 111 au fost imunizate antitetanic. Peste 800 de copii au fost vaccinaţi împotriva difteriei şi a tetanosului.

Potrivit oficialilor MS, în comuna Săuceşti au fost organizate două puncte de vaccinare unde, până în 3 iulie, au fost imunizate antitetanic 13 persoane. Medicii epidemiologi au hotărât în acest an să nu mai facă vaccinare preventivă aşa cum s-a procedat la inundaţiile din 2008.

Vaccinarea sinistraţilor va fi făcută numai în cazul în care persoanele prezintă plăgi, înţepături şi în cazul în care apar focare de infecţie, a precizat sursa citată.

Până în prezent au fost asanate şi dezinfectate 1.575 fântâni.

Măsurile luate de către autorităţile sanitare pentru evitarea îmbolnăvirilor continuă şi în perioada următoare, au precizat specialiştii MS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici