MS reaminteşte recomandările medicilor pentru protejarea faţă de gripa porcină

MS reaminteşte populaţiei să respecte recomandările medicilor privind regulile igienico-sanitare pentru evitarea îmbolnăvirii cu virusul AH1N1, respectiv evitarea contactelor strânse cu persoanele bolnave, acoperirea nasului şi a gurii cu o batistă la strănut sau tuse, evitarea aglomeraţiilor.

14 afișări
Imaginea articolului MS reaminteşte recomandările medicilor pentru protejarea faţă de gripa porcină

MS reaminteşte recomandările medicilor pentru protejarea faţă de gripa porcină (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

MS reaminteşte că spălarea mâinilor contribuie la protecţia împotriva microbilor.

Mâinile trebuie spălate des, cu apă şi săpun, în special după tuse sau strănut. Produsele de curăţare a mâinilor pe bază de alcool pot fi, de asemenea, eficiente.

Medicii recomandă, de asemenea, evitarea atingerii ochilor, nasului sau a gurii, pentru că microbii se răspândesc frecvent atunci când o persoană atinge un obiect contaminat, atingându-şi apoi ochii, nasul sau gura.

După utilizarea batistei, la strănut sau tuse, batista trebuie aruncată la gunoi.

De asemenea, trebuie curăţate suprafeţele dure, cum ar fi mânerele uşilor, utilizând frecvent un produs normal de curăţare.

Persoanele bolnave trebuie să păstreze distanţa faţă de celelalte persoane pentru a evita contagierea acestora.

Totodată, se recomandă evitarea aglomeraţiilor şi a mulţimilor.

"Evitaţi să mergeţi la serviciu sau la şcoală şi, în general, să ieşiţi din casă pentru diferite motive. Astfel se va reduce riscul de a contamina alte persoane", potrivit sursei citate.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 116 cazuri de infectare cu virusul noii gripe AH1N1 în 14 ţări din Europa. Spania şi Marea Britanie au raportat majoritatea cazurilor înregistrate: 38, respectiv 42. Cazuri noi de transmitere la nivelul unei ţări au fost înregistrate în Danemarca, Estonia, România, Germania şi Irlanda.

În lume, sunt înregistrate un total de 20996 de cazuri, din care 1638 în ultimele 24 de ore. Majoritatea cazurilor noi confirmate sunt din SUA, 1000, Canada, 275 şi Australia 243.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici